Το καιρικό τοπίο στη Θράκη μέχρι το Σάββατο 15/7

Πότε αναμένεται να υποχωρήσει η έντονη ζέστη και για πότε υπάρχουν λίγες πιθανότητες να εκδηλωθεί τοπική αστάθεια.
Screenshot_1042
Το καιρικό τοπίο στη Θράκη μέχρι το Σάββατο 15/7 παρουσίασε πριν από λίγο ο ομάδα καιρικών εκτιμήσεων “Καιρικά Νέα Θράκης”: 
“Την τελευταία εβδομάδα στα ΜΜΕ αλλά και στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει η γνωστή κινδυνολογία για τον επερχόμενο καύσωνα, γεγονός που συνέβαινε αντίστοιχα και τον χειμώνα.
Για τη χώρα μας που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και δίπλα στην Αφρική, αυτές οι θερμοκρασίες δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο.
Η Θράκη μας είναι η πιο ευνοημένη ηπειρωτική περιοχή και δεν σημειώνονται συχνά ακραίες θερμοκρασίες.
Η Παρασκευή 14/7 θα είναι η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού μέχρι στιγμής, και στον παρακάτω χάρτη που ετοιμάσαμε για εσάς βλέπουμε τις μέγιστες θερμοκρασίες σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο.
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην περιοχή του Έβρου καθώς οι βόρειοι/ανατολικοί άνεμοι από τη νότια Βουλγαρία και την πεδιάδα της ανατολικής Θράκης, θα ανεβάσουν τον υδράργυρο πάνω από τους 40°C.
Στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης οι νότιοι άνεμοι (θαλάσσια αύρα) θα είναι σύμμαχος στη διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα.
Από το ερχόμενο Σάββατο η έντονη ζέστη θα υποχωρήσει με παράλληλη ενίσχυση των βόρειων ανέμων. Βέβαια αυτό εφιστά την προσοχή όλων για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς.
Τέλος, υπάρχουν λίγες πιθανότητες τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής να εκδηλωθεί τοπική αστάθεια, αλλά για την εξέλιξη αυτή θα ενημερωθείτε αύριο Πέμπτη”.
Το καιρικό τοπίο στη Θράκη μέχρι το Σάββατο 15/7
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood