Δεκτό έγινε το πρόγραμμα Ersmus+ που ανέλαβε το Γενικό Λύκειο Ιάσμου ως συντονιστικό σχολείο στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 2020 στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης και με τίτλο «Η Τεχνολογία ως Λύση για την Κλιματική Αλλαγή».

Το πρόγραμμα, για την υλοποίηση του οποίου ορίστηκε ως υπεύθυνη η Διευθύντρια του σχολείου κ. Βάγια Σερέτη, θα διαρκέσει 24 μήνες και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών από σχολεία της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας.

Σκοπός του έργου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των οικογενειών τους και της τοπικής κοινωνίας για το περιβάλλον. Οι μαθητές θα αποκτήσουν γνώσεις για την κλιματική αλλαγή, θα αναγνωρίσουν μέτρα που μπορούν να λάβουν σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο για τον περιορισμό του φαινομένου, και θα γνωρίσουν τεχνολογίες που μπορούν να αποτρέψουν την κλιματική αλλαγή.

Σε αυτό το πλαίσιο κατά τη διάρκεια των κινητικοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών, θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως το αποτύπωμα του άνθρακα, η κλιματική αλλαγή, η κλιματική δικαιοσύνη, η σχέση του κλίματος με την υγεία και η σχέση της τεχνολογίας με το κλίμα.

“Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας για το σοβαρό θέμα της κλιματικής αλλαγής, η ανάπτυξη της κοινωνικής ευθύνης, η ευαισθητοποίηση για την κοινωνική δικαιοσύνη”, αναφέρει η κ. Σερέτη, και προσθέτει: “Μέσω του προγράμματος ευελπιστούμε ότι θα επιτύχουμε συνεργασίες που θα επιφέρουν ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες, αποτελεσματική  χρήση των ψηφιακών μέσων, βελτίωση δεξιοτήτων χρήσιμων για την εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή στον 21ο αιώνα”.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και Εθνική Μονάδα για την Ελλάδα, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.