Το ΓΕΛ Ιάσμου συμμετέχει φέτος στο διάρκειας δύο ετών και με τίτλο “Sustainable Water Approach Management (SWAM) / Αειφόρος Διαχείριση Νερού” ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο “του Erasmus+  ΚΑ229 – Συμπράξεις Σχολείων”.

Στο πρόγραμμα λαμβάνουν επίσης μέρος σχολεία από την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Δανία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Ιάσμου Βάγια Σερέτη που έχει οριστεί υπεύθυνη για την υλοποίησή του, και η υποδιευθύντρια Ευφροσύνη Ανδρεαδάκη, επισκέφθηκαν το σχολείο-εταίρο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας για την πρώτη συνάντηση των καθηγητών, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες πλατφόρμες και να σχεδιαστούν οι λεπτομέρειες που αφορούν στην υλοποίηση του σχεδίου του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικά τα οποία δεν γνωρίζουν σύνορα και αφορούν όλους τους πληθυσμούς σε παγκόσμια κλίμακα.

Ταυτόχρονα φυσικά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συμμαθητές τους από άλλες χώρες της Ευρώπης, να αναπτύξουν φιλίες και συνεργασίες, να “ξεφύγουν” από τα στενά πλαίσια του τόπου τους και να νοιώσουν πολίτες της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας υλοποίησης στην Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).