Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξενήθηκε σε σχολείο της Πολωνίας

Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξενήθηκε σε σχολείο της Πολωνίας .
POLAND 2

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ «START WITH YOURSELF», στο οποίο το Γενικό Λύκειο Ιάσμου συμμετέχει ήδη από τη σχολική χρονιά 2021-2022, πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν φέτος στο Kalety της Πολωνίας.

Το ΓΕΛ Ιάσμου ήταν προσκεκλημένο του εκεί σχολείου, ενός από τους πέντε εταίρους του ίδιου προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Όπως ενημερώνει η Αντιόπη Δ. Δημητριάδου, Φιλόλογος – Συνοδός αποστολής:

“Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ημερών 03 – 09 Οκτωβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην πόλη της Κρακοβίας, στο Ορυχείο Αργύρου,  στο Μοναστήρι της Τσεστνοχόβα και φυσικά στη γραφική κωμόπολη του Kalety, απολαμβάνοντας το ιδιαίτερο ανάγλυφο της πολωνικής υπαίθρου με το θαυμάσιο δάσος της περιοχής.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών του Προγράμματος, οι μαθητές όλων των σχολείων παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους και τον τόπο τους, συνεργάστηκαν σε μεικτές ομάδες για τη δημιουργία video, συμμετείχαν σε debate και σε παιχνίδι «θησαυρού» και παρακολούθησαν «εργαστήρια» (workshop) με θέμα την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη,  την αποδοχή και την κατανόηση του Άλλου.

Με τη συμμετοχή του σχολείου μας στα Προγράμματα ERASMUS+ επιτυγχάνουμε την εξωστρέφεια, την διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών μας, την επικοινωνία τους με συνομηλίκους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στοιχεία σημαντικά για την προετοιμασία του ευρωπαίου πολίτη.

Το ΓΕΛ Ιάσμου συμμετείχε στην κινητικότητα με τις/τους μαθήτριες/τές: Δαλακούρα Μ., Κιοσέ Ε., Κιντς Ν., Μωρρές Α., Ρεσήτ Ν. και τις εκπαιδευτικούς Ανδρεαδάκη Ε. (Υποδιευθύντρια ΓΕΛ, αρχηγός εκδρομής) και Δημητριάδου Α. (Φιλόλογος – συνοδός).

Η επόμενη κινητικότητα μέσα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2023 και θα γίνει στην Ιταλία”.

Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξενήθηκε σε σχολείο της Πολωνίας Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξενήθηκε σε σχολείο της Πολωνίας Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξενήθηκε σε σχολείο της Πολωνίας Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξενήθηκε σε σχολείο της Πολωνίας Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξενήθηκε σε σχολείο της Πολωνίας Το ΓΕΛ Ιάσμου φιλοξενήθηκε σε σχολείο της Πολωνίας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood