Η διαδικτυακή πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης, “Followgreen”, του Δήμου Κομοτηνής (Followgreen.gr/komotini), είναι πλέον διαθέσιμη και για κινητά τηλέφωνα.

Η εφαρμογή αποτελεί μια καινοτομία του Δήμου, καθώς επιβραβεύει την ανακύκλωση των πολιτών όπου και αν βρίσκονται. Ο δημότης – κάνοντας χρήση της εφαρμογής – μπορεί να αποκτήσει εύκολα και γρήγορα πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό (Άρθρα/Βίντεο/Κουίζ) της πλατφόρμας για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, μέσω του οποίου κερδίζει πόντους επιβράβευσης.

Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα στον δημότη να ανακαλύψει τα πλησιέστερα σημεία ανακύκλωσης στον Δήμο Κομοτηνής μέσω πλοήγησης σε χάρτη όπου περιλαμβάνονται οδηγίες και χρηστικές πληροφορίες.

Παράλληλα κερδίζει πόντους, είτε καταχωρώντας τον δεκαψήφιο κωδικό, είτε σαρώνοντας με το κινητό του το ειδικό Qrcode που θα βρει στο κουπόνι επιβράβευσης για την ανακύκλωση που κάνει στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου.

Η εφαρμογή περιέχει πλήρη και σύγχρονο μηχανισμό για την προβολή των πλησιέστερων τοπικών καταστημάτων που παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες. Οι  δημότες μπορούν να αποκτήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες εξαργυρώνοντας τους πόντους επιβράβευσης που έχουν συγκεντρώσει από τις παραπάνω ενέργειες.

Το Followgreen App του Δήμου Κομοτηνής διατίθεται χωρίς χρέωση στα «App store» για iPhone και «Google play» για Android κινητά, και είναι προσβάσιμο από όλους τους δημότες.