Τριάντα πέντε χρόνια πριν· Ευρωεκλογές 17ης Ιουνίου του 1984, η ΝΔ χάνει με 3,5 μονάδες από το ΠαΣοΚ, ο αρχηγός της Ευάγγελος Αβέρωφ οδηγείται στην παραίτηση και τον διαδέχεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η “φαρμακερή” υπενθύμιση έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου και κρύος ιδρώτας έχει λούσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συν αυτώ.

Την αφορμή την έδωσε ο ίδιος ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας από την Κέρκυρα για πολλοστή φορά την…καΐλα του: “Το ζητούμενο είναι όχι να αποσυρθεί η κυρία Λοΐζου, αλλά επιτέλους να αποσυρθεί από την εξουσία ο κ. Τσίπρας”.

Σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σημείωσε: “Δεν ήταν ανάγκη να μας υπενθυμίσει τον καημό του ο κ. Μητσοτάκης. Εδώ και τριάμισι χρόνια που είναι αρχηγός της ΝΔ, κοιμάται και ξυπνάει με το όνειρο να αποσυρθεί ο Τσίπρας… Ωστόσο μετά τις ευρωεκλογές μάλλον αυτός θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να αποσυρθεί, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ευάγγελου Αβέρωφ, και αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει κάποιον σοβαρό αντίπαλο στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη”.

Κι όσο στο γαλάζιο στρατόπεδο σκέφτονται οτι… “η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα”, τόσο τους “ζώνουν τα φίδια”…