Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής φιλοξενεί τη δράση “Εθνικό Θέατρο απ’ ευθείας σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής”, το Σάββατο 13 Απριλίου, με το έργο “Μικρές ιστορίες για αγρίους”, ένα έργο βασισμένο σε ιστορίες του Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Bernardt Friot.

Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής έχουν αναλάβει από τον περασμένο Δεκέμβριο μια ιδιαίτερα σημαντικής αξίας για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών θεατρική πρωτοβουλία, η οποία αφορά σε μία σειρά ζωντανών μεταδόσεων θεατρικών παραστάσεων παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου, σε αίθουσες που επιλέγονται σε συνεργασία με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές απομακρυσμένων από την έδρα του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα.

Μία από τις πόλεις αυτές επιλέχθηκε να είναι και η Κομοτηνή. Έτσι το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ανέλαβε να υλοποιήσει τη θεατρική αυτή δράση, που αφορά στη ζωντανή μετάδοση σημαντικών παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή μετάδοση της παράστασης, να επικοινωνήσουν με το 2531037770 για κράτηση θέσης και για να προμηθευτούν τα δελτία δωρεάν εισόδου. Ώρα έναρξης προβολής 21:00 (ώρα προσέλευσης 20:30).

Λίγα λόγια για την παράσταση:

-Άμα δεν έχεις facebook υπάρχεις;
-Ρε, εγώ ξέρω έναν που δεν έχει facebook και υπάρχει! Αλλά έχει instagram! lol!
-Όταν γράφω «xaxaxa» στο messenger, γελάω; Κι αν δεν το γράφω, μπορώ να γελάω;
-Μόκο γι’ αυτά! Παρά μας ζαλίζουν με τον «τετελεσμένο μέλλοντα».
-Καλός ο «τετελεσμένος μέλλων», αλλά ποιο είναι το δικό μας μέλλον; Θα έχουμε εμείς μέλλον;

Μικρές ιστορίες της καθημερινής ζωής, των σχέσεων και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας, ζωντανεύουν με χιούμορ και φαντασία στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, μέσα από τις ιστορίες του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Bernardt Friot.

Το Εθνικό Θέατρο...απ' ευθείας στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ ΚομοτηνήςO Bernardt Friot έχει γράψει και μεταφράσει περισσότερα από πενήντα βιβλία για νέους αναγνώστες, αλλά και για ενήλικες. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και στα ιταλικά, ενώ έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία. Εργαζόμενος για πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός, ο Bernardt Friot μελέτησε τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αφηγούνται τις ιστορίες τους. Αυτή η ιδιαίτερη οπτική, το παιχνίδισμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία, ενέπνευσε έμμεσα ή άμεσα και τον δικό του τρόπο γραφής, ενώ, επίσης, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συχνά ως πρωτογενές υλικό τις αυθεντικές νεανικές αφηγήσεις.

Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού – Μαρία Σαββίδου
Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία: Μαρία Σαββίδου
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κίνηση: Φωκάς Ευαγγελινός
Μουσική : Nalyssa Green
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Video Art & Interactive Live Visuals: Βίκη Μπισμπίκη
Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Σύνθεση ψηφιακής εικόνας – live visuals: Βίκη Μπισμπίκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Θεοδώρα Γεωργακοπούλου – Ανδρέας Λαμπρόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Νίκος Γιαλελής, Αντώνης Γιαννακός, Βασίλης Καλφάκης, Νάντια Κατσούρα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Τζίνη Παπαδοπούλου

Φωτογράφος παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή