Σφοδρή απάντηση στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ροδόπης εν όψει του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.

“Τόσα χρόνια που ήταν ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομού Ροδόπης, στους αγώνες των εργαζομένων του νομού μας, και εμφανίστηκε ξαφνικά τώρα εκφράζοντας το όψιμο ενδιαφέρον του για τη ΓΣΕΕ και το Συνέδριό της;”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην απάντησή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, και διατυπώνει το ερώτημα: “Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του Νομού Ροδόπης, συμφωνούν με την εργαλειοποίηση του Συλλόγου τους από το ΠΑΜΕ;”. Εξάλλου, όπως ακόμη τονίζεται στην απάντηση, “πάγια τακτική τους εκεί στο ΠΑΜΕ, πειθαρχώντας στην κομματική γραμμή, είναι ό,τι δεν ελέγχουν επιχειρούν να το καταστρέφουν”.

Ολόκληρη η απάντηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου:

“Για ακόμη μία φορά, το ΠΑΜΕ, κρυπτόμενο πίσω από τον Σύλλογο Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομού Ροδόπης, βγάζει βαρύγδουπες ανακοινώσεις καταγγέλλοντας τη Γ.Σ.Ε.Ε. ότι το συνέδριό της που θα γίνει στις 25 Φλεβάρη, θα γίνει με νόθους αντιπροσώπους, με ΜΑΤ και κρατική βία, και χωρίς να μπορέσουν οι παρατάξεις και οι αντιπρόσωποι να τοποθετηθούν για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους.

Όμως για άλλη μία φορά εκεί στο ΠΑΜΕ είναι «μαλωμένοι» με την αλήθεια.

Το Συνέδριο είναι αποκλειστικά και μόνο ΕΚΛΟΓΙΚΟ, αφού η σημερινή Διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι διορισμένη με αποκλειστικό αντικείμενο τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή νέας Διοίκησης, και δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει συνέδριο θέσεων, κάτι που θα γίνει μετά την εκλογή της νέας διοίκησης. Όμως για το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ δεν έχει σήμερα εκλεγμένη Διοίκηση, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του ΠΑΜΕ, αφού  τα πρωτοπαλίκαρά του στην Καλαμάτα και στη Ρόδο ματαίωσαν με καδρόνια και λοστούς το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, στερώντας έτσι τη δυνατότητα στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση να κατευθύνει και να οργανώσει τον αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Παρακολουθούμε καθημερινά τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ σε συνέδρια Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, που με προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες προσπαθούν να επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» την άποψή τους, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «νόθοι» αντιπρόσωποι και άλλα φαιδρά επιχειρήματα. Και όλα αυτά τα κάνουν εκεί που ο συσχετισμός των δυνάμεων δεν τους συμφέρει, επιχειρώντας να πετύχουν ευνοϊκότερο συσχετισμό!

Αλλά οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι το ΠΑΜΕ είναι η παράταξη που έχει ειδικευτεί στις εκλογικές αλχημείες προκειμένου να ελέγξει τα «κουκιά» και τα συνδικάτα για να τα προσφέρει ως «λάφυρα» στο κόμμα! Πάγια τακτική τους εκεί στο ΠΑΜΕ, πειθαρχώντας στην κομματική γραμμή, είναι: Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ!

Η προσπάθειά τους να υποκαταστήσουν τη ΓΣΕΕ και το Οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα, θα πέσει στο κενό! Επιχειρούν να βάλουν στη θέση της κορυφαίας Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των εργαζόμενων του Ιδιωτικού Τομέα, είτε την ΑΔΕΔΥ, είτε άλλα Δευτεροβάθμια Όργανα που νομίζουν ότι μπορούν να τους βοηθήσουν το κομματικό τους παιχνίδι.

Αλήθεια, αυτοί που με τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις και τη δήθεν «ταξικότητα» διασπούν το συνδικαλιστικό κίνημα, τώρα θυμήθηκαν την ανάγκη της ενότητας των αγώνων, όταν οι ίδιοι την υπονομεύουν καθημερινά με τη μοναχική τους πορεία, αυτοαποκαλούμενοι «μοναδικοί προστάτες των εργαζομένων»;

Όταν δυναμίτιζαν το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και την άφηναν ακέφαλη, δεν ήξεραν (ήξεραν και πολύ καλά μάλιστα!), ότι τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή Κυβέρνηση απεργάζονταν μαζί με τον ΣΕΒ αυτά τα αντεργατικά νομοσχέδια;

Ασφαλώς το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση δεν είναι το πρώτο, αλλά ένα από τα πολλά που προηγήθηκαν για την απόκρουση των οποίων χρειαζόταν η αγωνιστική ενότητα ΟΛΩΝ των εργαζόμενων, Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα. Από αυτούς τους αγώνες το κατά τα άλλα λαλίστατο σήμερα ΠΑΜΕ, δυστυχώς απουσίαζε, και το μόνο που έκανε ήταν να υβρίζει και να συκοφαντεί τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που τότε πάλευαν ενωμένες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αλλά τότε εκτελούσαν άλλη κομματική εντολή: Οργάνωναν, προετοίμαζαν, και «όπλιζαν» τις ομάδες κρούσης για να διαλύσουν με τραμπουκισμούς το συνέδριο της ΓΣΕΕ τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Ρόδο, ενώ γνώριζαν πολύ καλά πως με αυτόν τον τρόπο στήριζαν τα σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ.

Τους συνιστούμε λίγη υπομονή: Στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου 2020 θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν!

Τόσα χρόνια που ήταν ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομού Ροδόπης, στους αγώνες των εργαζομένων του νομού μας, και εμφανίστηκε ξαφνικά τώρα εκφράζοντας το όψιμο ενδιαφέρον του για τη ΓΣΕΕ και το Συνέδριό της; Τέλος, κλείνοντας, αναρωτιόμαστε: η πλειοψηφία των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του Νομού Ροδόπης, συμφωνούν με την εργαλειοποίηση του Συλλόγου τους από το ΠΑΜΕ;”.