Το Ελληνικό Σχολείο Βελιγραδίου επισκέφθηκαν μαθητές του 4ου και του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Ο θεατρικός όμιλος του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής, παρουσίασε στο Ελληνικό σχολείο του Βελιγραδίου ύστερα από πρόσκληση του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, τη θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης» του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου, γνωρίζοντας θερμή υποδοχή από την ελληνική ομογένεια, παρουσία εκπροσώπησης από την Πρεσβεία της Ελλάδος.
Screenshot_1877

“Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου έγινε καθώς θεωρούμε ότι προβάλλονται ιδέες και αξίες που είναι άμεσα συνυφασμένες με την εφηβική ηλικία, όπως: η σπουδαιότητα της φιλίας, η υπομονή, η προσήλωση στις ιδέες-ιδανικά μας, η ανάγκη να ονειρευόμαστε και η δύναμη που αποκτούμε όταν ονειρευόμαστε όλοι μαζί”, σημειώνει η Διευθύντρια 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής, Δανάη Παντελίδου, και προσθέτει: “Παράλληλα η επίσκεψη μας στο Βελιγράδι έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να ενημερωθούν για την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη Σερβία, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα, και να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους μαθητές της χώρας υποδοχής”.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από την Κομοτηνή:

Ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης του Βελιγραδίου:

  • Φρούριο Καλεμεγκντάν,
  • Πύργο Nebosja (φυλακή και τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου),
  • Πλατεία Δημοκρατίας,
  • Εθνικό Θέατρο,
  • Δημαρχείο και Κοινοβούλιο,
  • Δημόσιο Ζωολογικό Κήπο.

Επισκέφθηκαν:

  • τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων,
  • το Μουσείο Επιστημών Νίκολα Tέσλα όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τρισδιάστατα μοντέλα από τις εφευρέσεις του Σέρβου εφευρέτη και μηχανικού, αλλά και να γνωρίσουν το έργο του μέσα από διαδραστικά εκθέματα.

Εξέδραμαν στο Νόβι Σαντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας όπου περιηγήθηκαν στα Κάστρο Petrovaradin με θέα τον ποταμό Δούναβη, στην Πλατεία Slobodan, στον Καθεδρικό ναό και στο Δημαρχείο.

“Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες κάθε τους δράση να εξελίσσεται σε ένα ταξίδι από αυτά που όλοι θα αναπολούν με γλυκιά νοσταλγία και βαθιά ευγνωμοσύνη στο διάβα της ζωής τους”, συμπληρώνει η κ. Παντελίδου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες της θεατρικής ομάδας: Σαλπιγγίδου Άννα, Γακίδου Άννα, Θεοχαρίδου Δήμητρα από το 4ο Γυμνάσιο, και Σοβατζίδου Ευγενία από το 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Το Ελληνικό Σχολείο Βελιγραδίου επισκέφθηκαν μαθητές του 4ου και του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το Ελληνικό Σχολείο Βελιγραδίου επισκέφθηκαν μαθητές του 4ου και του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το Ελληνικό Σχολείο Βελιγραδίου επισκέφθηκαν μαθητές του 4ου και του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το Ελληνικό Σχολείο Βελιγραδίου επισκέφθηκαν μαθητές του 4ου και του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το Ελληνικό Σχολείο Βελιγραδίου επισκέφθηκαν μαθητές του 4ου και του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής Το Ελληνικό Σχολείο Βελιγραδίου επισκέφθηκαν μαθητές του 4ου και του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood