Το ΔΠΘ αναλαμβάνει κυρίαρχο ρόλο για την ανασυγκρότηση των καμμένων στο Σουφλί

Με σκοπό την αντιδιαβρωτική – αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, τη δημιουργία του νέου δάσους της Δαδιάς, αλλά και τη στήριξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
soufli-fotia

Στο κτίριο Διοίκησης του ΔΠΘ συναντήθηκαν ο Πρύτανης του Πανπιστημίου, Καθηγητής Φώτιος Μάρης και ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος με αντικείμενο τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης της ακριτικής περιοχής μετά την καταστροφική πυρκαγιά των προηγούμενων εβδομάδων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και εξειδικευμένοι επιστήμονες του ΔΠΘ: ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας, Καθηγητής Σπύρος Γαλατσίδας, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής, Καθηγητής Αντώνης Γαστεράτος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Κυμπάρης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων, Καθηγητής Γιώργος Τσαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Καθηγητής Σπύρος Ντούγιας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Αναπληρωτής Καθηγητής, Χρήστος Ακράτος, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Παράσχος Μελίδης, ο Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης,  Ζήσης Βρύζας, και  ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας Γιώργος Παπαϊωάννου.

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, προέκυψε η ανάγκη ενός ολιστικού, ανθρωποκεντρικού προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής του Δήμου Σουφλίου και του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, με σκοπό την αντιδιαβρωτική – αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, τη δημιουργία του νέου δάσους της Δαδιάς, αλλά και τη στήριξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Ως τελικός στόχος του προγράμματος ορίστηκε η δημιουργία των προϋποθέσεων προκειμένου να συνεχίσει κατά το δυνατόν ομαλά η ζωή και οι δραστηριότητες στην περιοχή.

Το ΔΠΘ αναλαμβάνει κυρίαρχο ρόλο για την ανασυγκρότηση των καμμένων στο Σουφλί

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood