Το πρώτο TEDx του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με ακαδημαϊκό υπεύθυνο τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητή Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στην Αλεξανδρούπολη.

Το θέμα της διοργάνωσης ήταν το «Άτομο», προς τιμή του μεγάλου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Δημόκριτου που έζησε και δημιούργησε στη Θράκη.

«Σπάσαμε το άτομο σε χιλιάδες κομμάτια. Μελετήσαμε τη φυσικοχημική του υπόσταση, τις ενστικτώδεις συμπεριφορές, τη δίψα για εξέλιξη. Μιλήσαμε για την έννοια του “μαζί”, την επιμονή και την επιχειρηματικότητα, την κοινωνικότητα και την αέναη αναζήτηση του εαυτού. Μέσα από τις αμέτρητες αυτές πτυχές του, γεννήσαμε το άτομο-προσωπικότητα με τα μεγάλα όνειρα, που τίποτα δεν το σταματά, και που φωτίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων η συντονιστική ομάδα.

dc082c3c tedxduth 1Διακεκριμένοι ομιλητές μετέδωσαν τον παλμό του πρώτου TEDxDUTH καλύπτοντας ευρύ φάσμα θεματολογίας, από τις θετικές επιστήμες και τις τέχνες ως την προσωπική αυτοβελτίωση του ατόμου.

Η Νικολέττα Ράλλη είχε την ευθύνη της παρουσίασης, η Ανθή Κοσμά κατέρριψε τα όρια σκηνής και κοινού, οι Lindy Hop Xanthi χόρεψαν σε ρυθμούς που ξεσήκωσαν τον κόσμο, και οι Jam Experiment γέμισαν τον χώρο με την μουσική τους.

3cd462bd tedxduth 1Τα περίπτερα που λειτούργησαν στον χώρο έφεραν κοντά τις φοιτητικές ομάδες των τεσσάρων πόλεων της Θράκης (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης), ενώ τα πέντε workshops έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή μαζί τους.

d4326ab6 tedxduth 2Η οργανωτική ομάδα του TEDx event του ΔΠΘ εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους χορηγούς, στους εθελοντές-φοιτητές των Τμημάτων του ΔΠΘ και σε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια.

Δοθέντων των παραπάνω, η επιτυχία της διοργάνωσης του 1ου συνεδρίου TEDxDUTH αποτελεί εγγύηση στην προσπάθεια καθιέρωσης του θεσμού αυτού στο ΔΠΘ σε ετήσια βάση.

Την οικονομική στήριξη αλλά και τη διαχείριση της διοργάνωσης, ανέλαβε η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΔΠΘ.