Το ακανθώδες τρίπτυχο που ταλανίζει την επιχειρηματικότητα της Ροδόπης

Σε σύσκεψη στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο με στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης, ετέθησαν: το Μεταφορικό Κόστος, η Ενεργειακή Κρίση, η Έλλειψη Εξειδικευμένου Προσωπικού.
IMG-4628

Στο γραφείο του στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, συνάντησε ο Πρόεδρος, Αντώνης Γραβάνης, στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ροδόπης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν οι:

  • Δημήτριος Μπράμης, Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης,
  • Γεώργιος Δρόσος, Διευθυντής Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Προϊόντων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας,
  • Σκιπίωνας Αποστολάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.,
  • Δημήτριος Δημητρίου, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ,
  • Σταύρος Σταυράκογλου, Οικονομικός Διευθυντής της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.,
  • Γεώργιος Σωτηρόπουλος, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ροδόπης,
  • Θωμάς Κρυστάλλης, Ταμίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ροδόπης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα σε τοπικό επίπεδο.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που τέθηκαν, ήταν το αυξημένο μεταφορικό κόστος για τις επιχειρήσεις, λόγω της ακριτικότητας της περιοχής, η ενεργειακή κρίση και ο άμεσος αντίκτυπός της στις επιχειρήσεις, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και η αξιοποίηση και ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Το ακανθώδες τρίπτυχο που ταλανίζει την επιχειρηματικότητα της ΡοδόπηςΟ Πρόεδρος του ΕΒΕΡ, κ. Γραβάνης, αφού ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των φορέων για την παρουσία τους, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Πρωταρχικό μέλημα του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας. Η άψογη συνεργασία και επικοινωνία που έχουμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων μπορεί να σταθεί αρωγός σε αυτή μας την προσπάθεια.

Βασική μας επιδίωξη είναι να καταφέρουν να δοθούν κίνητρα για τις υπάρχουσες βιομηχανίες, καθώς και για νέες επενδύσεις στη Ροδόπη, με απώτερο σκοπό την οικονομική ανάπτυξη του Νομού και τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει η Πολιτεία να προβεί σε άμεσες λύσεις για το αυξημένο ενεργειακό και μεταφορικό κόστος και την εξομάλυνση των δυσμενών επιπτώσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από την κρίση αυτή.

Τέλος, σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις μας είναι και η συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Θα αποτελέσει σημαντικό βήμα η δημιουργία προγραμμάτων επιμόρφωσης, τα οποία θα στοχεύουν σε παροχή εξειδικευμένης γνώσης και πρακτικής άσκησης για το προσωπικό, ειδικά για ειδικότητες οι οποίες παρουσιάζουν έλλειψη  στις βιομηχανίες».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood