Το 5ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετείχε στο Πρόγραμμα “Οδυσσέας 2023-2024”

Το πρόγραμμα, το οποίο διακρίθηκε με το "Χρυσό Βραβείο", στην κατηγορία "Online & εκπαίδευση εξ αποστάσεως στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση" στο πλαίσιο των "Educational Leaders Awards 2024", αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αφοσίωσης του σχολείου της Κομοτηνής στην προαγωγή της καινοτόμου εκπαίδευσης.
Screenshot_217

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια το 5ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής ανακοίνωσε την επιτυχημένη συμμετοχή του στο πρόγραμμα “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

Συμμετείχαν ενεργά, περισσότεροι από 1.500 μαθητές και 120 εκπαιδευτικοί από 11 χώρες, με το σχολείο της Κομοτηνής να εκπροσωπείται επάξια από την εκπαιδευτικό Φατμέ Ιμπίς του Στ΄1, την εκπαιδευτικό Ελευθερία Ντόβα του Στ΄2 , και την εικαστικό Έφη Βασιλούδη. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη και την υλοποίηση του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος κάθε τμήμα της Στ΄ τάξης του 5ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής πραγματοποίησε τέσσερις τηλεδιασκέψεις με το σχολείο που του αντιστοιχήθηκε ως ζευγάρι. Μέσω αυτών των διαδραστικών συναντήσεων οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, και να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες με τους συνομηλίκους τους από διαφορετικές χώρες. Η διαδικασία όχι μόνο ενίσχυσε την κατανόηση και την αποδοχή διαπολιτισμικών διαφορών, αλλά και βοήθησε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη και η ομαδική εργασία. Τα παιδιά ανέπτυξαν προγράμματα και παρουσιάσεις, και δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους χρησιμοποιώντας τεχνολογία που έφερε τις αίθουσες διδασκαλίας πιο κοντά παρά ποτέ, καθιστώντας τη μάθηση εξ αποστάσεως μία διαδραστική και ενδιαφέρουσα εμπειρία.

“Ευχαριστούμε θερμά το Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α. και τους επιστημονικούς συνεργάτες, καθώς και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για την αδιάκοπη υποστήριξη και την παροχή ευκαιριών για δια βίου μάθηση και ανάπτυξη, τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών μας”, ανέφερε η Διευθύντρια του 5ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, Ελευθερία Σιώπη.

Το 5ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετείχε στο Πρόγραμμα "Οδυσσέας 2023-2024" Το 5ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετείχε στο Πρόγραμμα "Οδυσσέας 2023-2024" Το 5ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής συμμετείχε στο Πρόγραμμα "Οδυσσέας 2023-2024"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood