Το 5ο Δημοτικό Σχολείο συζητάει με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για το περιβάλλον

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο συζητάει με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για το περιβάλλον
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (4)

Γόνιμη συζήτηση έγινε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής μεταξύ του Δημάρχου Ιωάννη Γκαράνη και μαθητριών- μαθητών των τμημάτων Δ1 και Δ2 με θέμα το περιβάλλον και ειδικά το Δάσος της Νυμφαίας.

Αφορμή της επίσκεψης στο σχολείο ήταν μια επιστολή που έστειλαν μαθήτριες και μαθητές του Δ1 στον Δήμαρχο όπου κατέγραφαν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους για τον ρόλο του Δήμου και των δημοτών στην προστασία του                 περιαστικού δάσους.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο συζητάει με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για το περιβάλλονΗ ενεργοποίηση των παιδιών προέκυψε στο πλαίσιο της υλοποίησης του εξαιρετικού προγράμματος «ΔΑΣΟΣ» του Δασαρχείου με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας. Οι μαθητές της Τετάρτης Δημοτικού ασχολήθηκαν με το Δάσος στις σχολικές αίθουσες και στη συνέχεια βίωσαν σε μια εκπαιδευτική εκδρομή τον πλούτο που προσφέρει απλόχερα, ζητώντας μόνο την προστασία του.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο συζητάει με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για το περιβάλλονΤα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τον ξεχωριστό πνεύμονα οξυγόνου της περιοχής, απόλαυσαν τη διαδρομή στα μονοπάτια, γνώρισαν τον πλούτο της χλωρίδας αλλά και τα ίχνη της πανίδας, ανάμεσά τους πατημασιές από μεγάλα ζώα, αφουγκράστηκαν τους ήχους του δάσους, μύρισαν τα αρώματα, έμαθαν τις ηλικίες των δέντρων από τις δασολόγους.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο συζητάει με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για το περιβάλλονΟι έντονες εικόνες που εισέπραξαν από την επίσκεψη στο Δάσος της Νυμφαίας δυστυχώς περιελάμβαναν τα πεταμένα σκουπίδια στους χώρους στάθμευσης των επισκεπτών και οδήγησαν σε διάλογο με τις δασκάλες τους και στη συνέχεια στη σύνταξη μιας επιστολής προς τον Δήμαρχο όπου με σαφήνεια του ζήτησαν να «λάβει άμεσα δραστικά μέτρα».

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο συζητάει με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για το περιβάλλονΣτο πλαίσιο της συζήτησης τα παιδιά μετέφεραν στον Δήμαρχο την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερες σακούλες και κάδοι για σκουπίδια όπως και περισσότερο πράσινο στην πόλη. Επιπλέον, ζήτησαν δασοφύλακες για να φροντίζουν το δάσος και ρώτησαν αν μπορούν να γράψουν και να βάλουν ενημερωτικές πινακίδες στο δάσος αλλά και να προγραμματίσουν μια επίσκεψη μαζί με τον Δήμαρχο στη Νυμφαία για να καθαρίσουν το δάσος. Επίσης, μια σειρά ζητημάτων σχετικών με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος έθεσε η πρόεδρος του Δ2 σε επιστολή που διάβασε και παρέδωσε στον Δήμαρχο. Την «παράσταση» έκλεψε μια ερώτηση για το αν έχει πολιτικούς αντιπάλους ως δήμαρχος, προβληματισμός που προέκυψε μέσα από τη διδασκαλία του Κλεισθένη.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο συζητάει με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για το περιβάλλονΟ Δήμαρχος αφουγκράστηκε τα προβλήματα – αιτήματά τους και δήλωσε πως είναι στη διάθεση των παιδιών να διατηρήσουν την επικοινωνία μέσα από επιστολές αλλά και συναντήσεις. Τους μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, ενημερώνοντάς τους ότι στον μπλε κάδο ανακύκλωσης, τον πράσινο συμβατικό κάδο και την καμπάνα για το γυαλί προστέθηκε πρόσφατα και ο καφές κάδος για τα υπολλείμματα τροφών.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο συζητάει με τον Δήμαρχο Κομοτηνής για το περιβάλλονΤο αποτύπωμα του προγράμματος «ΔΑΣΟΣ» έμεινε στο σχολείο μέσα από τις ζωγραφιές της Πέμπτης και της Πρώτης τάξης όπως επίσης τις κατασκευές φτιαγμένες από φύλλα.

Με τον Δήμαρχο συνομίλησαν ο Διευθυντής του Σχολείου  Σταύρος Πέγιος  και οι δασκάλες της Τετάρτης τάξης Μαρία Παπαγεωργίου και Βίκυ Κιρκινέζη.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood