Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 54ης επετείου του Πανεπιστημίου Πατρών, η πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ανακοίνωσε ότι επισημοποιήθηκε η ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα, που θα έχει έδρα στην Πάτρα.

Με νεότερες δηλώσεις της, που φιλοξενούνται στην «Καθημερινή», η κ. Κυριαζοπούλου εκτιμά ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, η νέα σχολή θα δεχθεί τους πρώτους φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Εξηγεί επίσης ότι θα ιδρυθεί κατ’ αρχήν μονοτμηματική σχολή, το πρόγραμμα σπουδών της οποίας θα καλύπτει και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η τεχνολογία στη νομική επιστήμη, και εύλογα τους νέους τομείς που έχει δημιουργήσει.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προαναγγελία της ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, είχε διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στις τέσσερις πλέον νομικές σχολές, αλλά θα γίνει αναδιανομή τους στις τρεις υπάρχουσες. Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, στις τρεις Νομικές της χώρας εισήχθησαν συνολικά 1.283 υποψήφιοι (435 στο ΕΚΠΑ, 371 στο ΑΠΘ και 477 στο Δημοκρίτειο Θράκης).

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της «Καθημερινής» και τι δήλωσε η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.