Τμήματα Κομμωτικής Τέχνης και Αισθητικής Τέχνης θα λειτουργήσουν στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής

Ποιες άλλες ειδικότητες λειτουργούν στο σχολείο.
1ο ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός και η διεύρυνση του προγράμματος σπουδών και επαγγελματικής κατάρτισης στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής στο πλαίσιο του ευρύτερου αγώνα για τη συνεχή αναβάθμιση του σχολείου και τη διασύνδεσή του με την παραγωγή και την αγορά εργασίας μέσω μη κορεσμένων επαγγελματικών διεξόδων.

Πρόπερσι ήταν ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος (με την ειδικότητα του Τεχνικού Φυτικής Παραγωγής), που είχε προστεθεί δυναμικά στους ήδη λειτουργούντες με εξαιρετική επιτυχία Τομείς Μηχανολογίας (με τις ειδικότητες: α. του Τεχνικού Οχημάτων, β. του Τεχνικού  Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού, και γ. του Τεχνικού Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου), και Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (με τις ειδικότητες: α. του Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, και β. του Τεχνικού Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών), καλύπτοντας ένα έκδηλο εκπαιδευτικό κενό στη καρδιά της αγροτικής περιοχής μας.

Φέτος η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε και εν τέλει πέτυχε την ίδρυση ενός ακόμη Τομέα (Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας), που θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά στη Β΄ Τάξη, συμπεριλαμβάνοντας τις ειδικότητες Κομμωτικής Τέχνης και Αισθητικής Τέχνης, και αναμένεται να δώσει επιλογή και ξεκάθαρη επαγγελματική προοπτική σε ακόμη περισσότερα παιδιά του νομού μας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Β΄ Τάξη του σχολικού έτους 2023-2024 θα μπορούν να φοιτήσουν, επιλέγοντας τόσο τον νέο Τομέα, όσο και οποιονδήποτε άλλο Τομέα της αρεσκείας τους, μαθητές και μαθήτριες που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την Α΄ Τάξη είτε του 1ου ΕΠΑΛ, είτε και οποιοδήποτε άλλου σχολείου της ίδιας βαθμίδας (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Μειονοτικού Λυκείου ή Μουσικού ή Πειραματικού Λυκείου).

Οι διαδικασίες εγγραφής/μετεγγραφής θα πραγματοποιηθούν κατά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood