Νέο, δυναμικό ξεκίνημα, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης μετά τις περιόδους καραντίνας, με ενίσχυση των υφιστάμενων τμημάτων του αλλά και δημιουργία νέων, και υψηλούς στόχους.

Έτσι, στα τμήματα παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες όπου διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από τον Έβρο, την ευρύτερη Θράκη, τη Μακεδονία αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με την επιστημονική καθοδήγηση των Χρήστου Γαντσίδη, Νίκης Τσιρεμέ, Κωνσταντίνου Γαντσίδη και Ιωάννη Κουρούδη, και στα τμήματα χορωδίας ενηλίκων “E.CHO” με σύγχρονο ρεπερτόριο υπό την καθοδήγηση της Βερόνικας Σεμερτζίδου, προστίθενται:

  • τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών κυπριακών χορών.
  • θεατρικά και δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικους κάθε ηλικίας, με εκπαιδευτές/εμψυχωτές τους “ΧΡΥΣΑΦΕΙΜ/Χρύσα Ιωαννίδου-Σεραφείμ Γιολδάσης”, τα οποία περιλαμβάνουν:

-Θεατρική ομάδα παιδιών & ενηλίκων.

-Improv (αυτοσχεδιαστικό θέατρο) για παιδιά & ενηλίκους.

-“Μυστική Οδύσσεια” – ένα συναρπαστικό παιχνίδι ρόλων για παιδιά.

-Δημιουργική γραφή.

  • το γεμάτο φρεσκάδα τμήμα μοντέρνου χορού της K-POP που για πρώτη φορά δημιουργείται στην περιοχή μας. Η Κ-ΡΟΡ προέρχεται από την Κορέα και είναι ένα μουσικό είδος που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό, pop, rock, hip-hop, experimental και πολλά άλλα μουσικά είδη. Αν και νέο είδος στη μουσική και χορευτική σκηνή, έχει κερδίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον παγκοσμίως και ήδη πολλές ομάδες “Κ-ΡΟΡ DANCE” έχουν σχηματιστεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις. Στην Κομοτηνή, στο νέο αυτό τμήμα, διδάσκει και συντονίζει η Έλλη Καλούδη. Στόχος του μαθήματος είναι η ολοκληρωμένη παράσταση μέσα από την ενδυνάμωση, τη βασική τεχνική hip-hop, την έκφραση, και κυρίως την εκμάθηση χορογραφιών.
  • το τμήμα των αφρο-βραζιλιάνικων κρουστών με σκοπό τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μπάντας δρόμου. Θα αποτελείται μόνο από κρουστά, μπόλικο μεράκι, και ανεξάντλητους ρυθμούς του Ρίο ντε Τζανέιρο και της Μπαΐα. Δεν χρειάζεται καμιά μουσική γνώση, μόνο όρεξη και διάθεση για μουσική και χορό. Διδάσκει ο Χρήστος Ναλμπάντης. Η πρώτη γνωριμία της ομάδας και των μελών της θα γίνει την Κυριακή 2/10 και ώρα 9 το βράδυ.
Οι εγγραφές συνεχίζονται στα γραφεία του Συλλόγου στην Κομοτηνή, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 47 και στο τηλέφωνο 25310-70927.