Αναγνωρίζοντας την εκπαιδευτική ανάγκη και τις επιθυμίες γονέων μαθητών της Ξυλαγανής για τη δημιουργία τμήματος ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Ξυλαγανής, ο Δήμος Μαρωνείας– Σαπών ξεκίνησε τις διαδικασίες δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών για να μπορέσει να λειτουργήσει ανάλογο τμήμα.
Συγκεκριμένα, με παρέμβασή του στην Α.Ε. “Κτιριακές Υποδομές”, κατάφερε να του παραχωρηθεί μία προκάτ σχολική αίθουσα που ήταν ανενεργή σε άλλο σχολείο εκτός Δήμου, και στη συνέχεια, με συντονισμένες ενέργειες, κατασκεύασε τη βάση και μετέφερε και εγκατέστησε την αίθουσα στην Ξυλαγανή.
Τα τμήματα ένταξης είναι δομές Ειδικής Αγωγής μέσα στα γενικά σχολεία που στόχο έχουν την εκπαιδευτική παρέμβαση με εξατομικευμένα προγράμματα στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Λειτουργούν μέσα στα γενικά σχολεία ως ξεχωριστά τμήματα και δέχονται παιδιά από όλες τις τάξεις.
Για το φετινό έτος μια τέτοια δομή θα λειτουργήσει για μαθητές της Ξυλαγανής, κάτι που δυστυχώς δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια λόγω έλλειψης αιθουσών.

4ec8833d eikona viber 2020 08 17 11 04 02 123eaf7f eikona viber 2020 08 17 09 30 33