Τμήμα Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ: “Είμαστε απέναντι στη λαίλαπα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που καταστρατηγεί το δημόσιο συμφέρον”

"Με την εξαγγελία για ιδιωτικοποίηση των Δικτύων Διανομής ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ), προσφέρει ένα μονοπώλιο που λειτουργούσε στα πλαίσια της δημόσιας ΔΕΗ, στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων. Παράλληλα, με την ιδιωτικοποίηση του 100% της ΔΕΠΑ, ξεπουλάει όχι μόνο την εμπορία, αλλά και τις υποδομές του Φυσικού Αερίου, αποκλείοντας κάθε δημόσιο έλεγχο, από ένα καύσιμο το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας".
ΣΥΡΙΖΑ 12

Σε ανακοίνωσή του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που κατατέθηκε στην Βουλή και αφορά παρεμβάσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΑΠΕ, το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που κατατέθηκε και συζητιέται αυτές τις μέρες στην Βουλή και αφορά δομικές παρεμβάσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΑΠΕ, η Νέα Δημοκρατία, σαν γνήσιος εκφραστής της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, επιτίθεται στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και στις εργασιακές σχέσεις. Ήδη η πρώτη κίνηση της ΝΔ ήταν η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος επιβαρύνοντας καταναλωτές και επιχειρήσεις, διώχνοντας ταυτόχρονα 40.000 πελάτες από τη ΔΕΗ, την οποία απαξιώνει και διαλύει. Με την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στη ΔΕΗ, ανοίγει το παράθυρο στις ρουσφετολογικές προσλήψεις, καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματα των νεοπροσληφθέντων, δημιουργώντας εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, ανοίγοντας την ψαλίδα των κοινωνικών και εργασιακών ανισοτήτων προς όφελος των εκλεκτών «γαλάζιων παιδιών» της. Με την εξαγγελία για ιδιωτικοποίηση των Δικτύων Διανομής ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ), προσφέρει ένα μονοπώλιο που λειτουργούσε στα πλαίσια της δημόσιας ΔΕΗ, στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων. Παράλληλα, με την ιδιωτικοποίηση του 100% της ΔΕΠΑ, ξεπουλάει όχι μόνο την εμπορία, αλλά και τις υποδομές του Φυσικού Αερίου, αποκλείοντας κάθε δημόσιο έλεγχο, από ένα καύσιμο το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Αυτά θα λειτουργήσουν αδιαμφισβήτητα εις βάρος των συμφερόντων των καταναλωτών, ενώ το κράτος παύει να είναι εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και εγκαταλείπεται η πρόσβαση των πολιτών στα δίκτυα με όρους κοινωνικού κράτους. Το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι σε όλη αυτή τη λαίλαπα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που καταστρατηγεί το δημόσιο συμφέρον, σαρώνει τις εργασιακές σχέσεις και καταπατεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον δημόσιο έλεγχο και τον δημόσιο χαρακτήρα των ενεργειακών εταιρειών της χώρας, με σκοπό τον πραγματικό έλεγχο των τιμών προς όφελος των καταναλωτών για τη δίκαιη ανάπτυξη της χώρας και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood