Τις επόμενες μέρες η ΚΥΑ για το “12%” των επιχειρήσεων της Θράκης

Τις επόμενες μέρες η ΚΥΑ για το "12%" των επιχειρήσεων της Θράκης.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 22
Τη διαβεβαίωση οτι τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η ΚΥΑ για την εφαρμογή του “12%” του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων της Θράκης, συμπεριλαμβανομένου του συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών, παρείχε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ως γνωστόν, μετά την αρχική υπερψήφιση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, ακολούθησε και συμπληρωματική αποσαφηνιστική διάταξη που προβλέπει ρητά πως μέσα στις δυνατότητες συμψηφισμού συμπεριλαμβάνεται και η η επιλογή των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.
Η εξέλιξη γνωστοποιήθηκε προ ολίγου με δελτίο Τύπου του βουλευτή στο οποίο ακόμη αναφέρεται μεταξύ άλλων οτι: “Τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης σε ΦΕΚ, προχωρά και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις της περιοχής να προχωρήσουν στη διαδικασία συμψηφισμών, ώστε μέσα από την εξυγίανση τους να καταστούν όχι μόνο βιώσιμες, αλλά να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες και φθηνές χρηματοδοτήσεις κατά την επικείμενη περίοδο”. 
Για το θέμα, παρεμβάσεις στη Βουλή έχουν κάνει και οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Χαρίτου (θυμηθείτε εδώ) και Ιλχάν Αχμέτ (θυμηθείτε εδώ).
Το τροποποιητικό άρθρο όπως τελικά διαμορφώθηκε ως άρθρο 26 του νέου ψηφισθέντος νόμου:

Τις επόμενες μέρες η ΚΥΑ για το "12%" των επιχειρήσεων της Θράκης

Η σχετική τροπολογία που αφορά στην επιδότηση 12% του εργοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων της Θράκης, και με την οποία τα οφειλόμενα από το κράτος ποσά θα συμψηφιστούν με οφειλές των επιχειρήσεων, ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, ενώ τον περασμένο Μάρτιο ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (υπ’ αριθμ. 305/2020 απόφαση), η Υπουργική Απόφαση 13311/273 του 2016 περί κατάργησης της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους (12%) που είχε θεσπιστεί ν. 1767/1988.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood