Οι δυνατότητες αμερικανικών επενδύσεων στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ήταν το θέμα των συζητήσεων που είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, με τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Μπέργκερ και τη νέα Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Ο κ. Μέτιος ανέπτυξε στους Αμερικανούς διπλωμάτες τα πλεονεκτήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και του πολιτισμού, υπογραμμίζοντας τη διασυνοριακότητα και τον κομβικό χαρακτήρα της γεωγραφικής της θέσης.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί κεντρικό αναπτυξιακό στόχο της Διοίκησής του, και ότι στηρίζει κάθε σοβαρή επενδυτική πρωτοβουλία που στοχεύει στη βιώσιμη, πραγματική ανάπτυξη.

Εξέφρασε, δε, στον κ. Μπέργκερ και στην κ. Λι, την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον τους για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και ευχήθηκε να έχει μαζί τους μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της περιοχής.

Από την πλευρά του κ. Μπέργκερ ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για να διευρύνουν την παρουσία στην περιοχή και να εμβαθύνουν τις επενδύσεις και τη δέσμευση των ΗΠΑ εδώ. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα για να προωθήσουμε τα κοινά μας θέματα ασφάλειας, ενέργειας και οικονομίας, και θεωρούμε τη Θράκη ως μια εξαιρετική πύλη ευκαιριών».