Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, χθες, Μεγάλη Τετάρτη, 15/4, μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ), βρέθηκαν έξω και μέσα σε καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Κομοτηνή, “με προτεραιότητα  τα καταστήματα όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας”, όπως τόνισαν.

“Η εργοδοσία σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με διευθυντάδες και security προσπάθησε να απομακρύνει εκλεγμένους συνδικαλιστές από τον χώρο της κινητοποίησης. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις της ασφάλειας της περιοχής, οι οποίες ακολουθούσαν  τις δυνάμεις του σωματείου από κατάστημα σε κατάστημα θυμίζοντας άλλες εποχές. Οι προσπάθειές τους, όμως, έπεσαν στο κενό!”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙΔΥΚ, και συνεχίζει:

e7aac39d lidl1“Με πανό να κρεμιούνται έξω από καταστήματα, με ανακοινώσεις στα χέρια, με κουβέντα άτομο το άτομο, με ντουντούκα αλλά και με αισιοδοξία μεταφέρθηκε στους συναδέλφους-εμποροϋπαλλήλους δυνατά το σύνθημα «ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ!».

7ad4a128 cosmoplus1Οι  σημερινές κινητοποιήσεις έρχονται σαν κορύφωση της δράσης που είχε το σωματείο μας όλες τις προηγούμενες μέρες με περιοδείες των μελών μας μέσα στους χώρους δουλειάς, με καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε κάθε κατάστημα της Ροδόπης, με παρέμβαση στο ΣΕΠΕ τόσο για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, όσο και για τις αρνητικές μεταβολές που έχουν δεχθεί συνάδελφοι στις εργασιακές τους σχέσεις το τελευταίο διάστημα.

1b39ba9e av vasilopoulosΗ μέρα δράσης που χαιρετήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων του Νομού αποτελεί εφαλτήριο για την συνέχιση της παρέμβασής μας διεκδικώντας άμεσα να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία. Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα σε κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. Να δίνονται μάσκες και γάντια σε κάθε συνάδελφο.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους των σούπερ μάρκετ να οργανωθούν στο σωματείο τους! Τώρα θα λογαριαστούμε με την Κυβέρνηση και την εργοδοσίας που μας αφήνουν εκτεθειμένους στην πανδημία. Ένας για όλους και όλοι για έναν!”.

 

604f1040 thumbnail