“Βασικό” και “δίκαιο” χαρακτήρισε το αίτημα των αγροτών για μείωση του κόστους της ενέργειας κατά την παραγωγική διαδικασία, κυρίως όσον αφορά το πετρέλαιο, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης μιλώντας στον ρδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5.

“Εκεί όντως υπάρχει ζήτημα και η κυβέρνηση το δουλεύει”, σημείωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο αίτημα των αγροτών για παρέμβαση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ώστε το πετρέλαιο να καταστεί φθηνότερο. Το θέμα μάλιστα θα συζητηθεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 6/2 παρουσία και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου οικονομικών, όπως αποκάλυψε.

Πάντως ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι “σειρά από ζητήματα που διαχρονικά έβαζαν οι αγρότες, επιλύονται επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”, και χαρακτηριστικά απαρίθμησε την ικανοποίηση του αιτήματος για τη ροή των πληρωμών, τη θέσπιση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους συνεταιρισμένους αγρότες, κ.ά. “Όσο το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας, τόσο προχωράμε”, υπογράμμισε.