Αύριο Τετάρτη 29/4 στις 6 το απόγευμα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, θα εξειδικεύσει τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων της χώρας – εφόσον αυτή αποφασιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos:
Α. Η Υπουργός Παιδείας έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γ. Αντωνίου να καταθέσει εισήγηση:
α. ως προς το ποια επιπλέον ύλη μπορεί να διδαχθεί στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο σε χρόνο δύο-τριών εβδομάδων.
β. ποια ύλη του τρέχοντος διδακτικού έτους μπορεί να διδαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου εφόσον τα μαθήματα ξεκινήσουν μία εβδομάδα νωρίτερα.
Β. Η Νίκη Κεραμέως από χθες που έλαβε το πράσινο φως από την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των σχολείων της χώρας. Πιθανές ημερομηνίες:
α. 11 Μαΐου αρχίζουν τα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου, με βασική κατεύθυνση ολοκλήρωσης της εξεταστέας ύλης σε μαθήματα που σε κάποια σχολεία δεν έχει διδαχθεί.
β. προβληματισμός υπάρχει εάν πρέπει να ανακοινωθούν από τώρα οι ημερομηνίες της πιθανής επαναλειτουργίας της Α’ και Β’ Λυκείου, του Γυμνασίου και των Δημοτικών.
Εφόσον επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια:
  • δεν θα διεξαχθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και το βάρος θα δοθεί στη διδασκαλία.
  • συζητείται να  δοθεί κατεύθυνση για τη διεξαγωγή ωριαίων τεστ προκειμένου οι καθηγητές να εκδώσουν βαθμολογίες Β’ τετραμήνου.
Γ. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου
Δ. Η υπουργός Παιδείας για την υλοποίηση των παραπάνω βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ειδικούς του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εφαρμοστούν συγκεκριμένες πρακτικές:
α. για τον αριθμό ατόμων ανά αίθουσα.
β. μέτρα για την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο.
γ. μέτρα κατά την ώρα της διδασκαλίας.
δ. μέτρα κατά την ώρα του διαλείμματος.
ε. μέτρα κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.
στ. συγκεκριμένες οδηγίες προς τους Διευθυντές των σχολείων και εκπαιδευτικούς.
Η Νίκη Κεραμέως αναμένεται να ζητήσει την συνδρομή των Δήμων για την υλοποίηση των μέτρων για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών που θα υποδείξουν οι ειδικοί.
Ε. Πανεπιστήμια
Βασική προτεραιότητα προς επίλυση, αποτελούν ζητήματα των εργαστηρίων και το πότε  αυτά θα μπορέσουν να ξεκινήσουν. Επίσης, πότε θα γίνουν οι εξετάσεις του εξαμήνου (Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ του esos).

πηγή: esos.gr