Για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, μια ομιλία δια της οποίας αναμένεται να απαντήσει και σε ασυνήθιστα αυστηρό ύφος στο σημερινό πρωτοφανές παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για όλες τις δυτικές δημοκρατίες, ενώ θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας, σε μια συγκυρία που η Δύση έμπρακτα έχει καταδικάσει τον αναθεωρητισμό και την παραβίαση της κυριαρχίας των συνόρων.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου, ως στρατηγικού κόμβου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, καθώς και τις στέρεες, νομικά, ιστορικά και πολιτικά, θέσεις της χώρας μας, που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο.

Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με σειρά ηγετών.

Επιπλέον θα συναντήσει επενδυτές, εκπροσώπους funds, τραπεζών, ασφαλιστικών οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών, τους οποίους θα ενημερώσει  για την πρόοδο και την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει η Ελλάδα.

Τέλος θα παρακαθίσει σε μεγάλο ομογενειακό γεύμα που παραθέτουν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις και στο οποίο θα μετάσχουν σημαντικοί παράγοντες της ομογένειας, καθώς και ομογενείς βουλευτές της Νέας Υόρκης.