Την ομαλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών διασφάλισε το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Την ομαλή διεξαγωγή των χθεσινών ευρωεκλογών διασφάλισε το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ανταποκρινόμενο με συνέπεια και υπευθυνότητα στα καθήκοντά του καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, υπό την επίβλεψη και συνδρομή του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά.
Αντιπεριφερειάρχης Εμμανουήλ Ταπατζάς εκλογικά συνεργεία ΠΕ Ροδόπης

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε 238 εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ροδόπη, και εργάστηκαν 27 υπάλληλοι της Π.Ε. Ροδόπης και 8 υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για διάστημα ενός μήνα οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Π.Ε. Ροδόπης, επιφορτισμένοι με εκλογικά καθήκοντα, ασχολήθηκαν με διαδικαστικά θέματα, όπως η υποδοχή ψηφοδελτίων και ο διαμοιρασμός του υλικού σε σάκους. Συνολικά προετοιμάστηκαν και διανεμήθηκαν 476 σάκοι με εκλογικό υλικό, δηλαδή 2 σε κάθε ένα από τα 238 εκλογικά τμήματα.

Η Π.Ε. Ροδόπης χρειάστηκε να συνδράμει με υπηρεσιακό αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβούν δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά κέντρα στα οποία είχαν οριστεί, στην Κάτω Βυρσίνη και στη Ραγάδα. Επίσης, υπηρεσιακό αυτοκίνητο παραχωρήθηκε για την εξυπηρέτηση του εφόρου της Δικαστικής Αρχής.

Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, αντιμετωπίστηκαν με συντονισμένες ενέργειες. Για παράδειγμα, όταν διαπιστώθηκε έλλειψη ψηφοδελτίων για δύο συνδυασμούς (Κίνημα Εθνικής Ανεξαρτησίας και Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης), έγινε άμεσα επανατροφοδότηση των εκλογικών τμημάτων. Η έλλειψη δεν οφειλόταν σε παράλειψη της Π.Ε. Ροδόπης, αλλά στο γεγονός ότι τα δύο αυτά κόμματα δεν απέστειλαν τον ελάχιστο κατά τη νομοθεσία αριθμό ψηφοδελτίων, δηλαδή 120.000, αλλά έστειλαν μόλις 30.000 ψηφοδέλτια.

Εξάλλου, με μέριμνα της Διεύθυνσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προετοιμάστηκε ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την υποδοχή των αποτελεσμάτων στο κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Τα συνεργεία παραλαβής πρακτικών εντύπων και αποτελεσμάτων της Π.Ε. Ροδόπης παραλάμβαναν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους το έντυπο μετάδοσης αποτελεσμάτων υπέρ συνδυασμών και το πρακτικό εκλογικής διαδικασίας, και προχωρούσαν στην καταχώρηση αποτελεσμάτων στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το βράδυ των εκλογών η Περιφέρεια ΑΜ-Θ πρόβαλλε στην ιστοσελίδα της (www.pamth.gov.gr), τα αποτελέσματα, για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, που προέρχονταν από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του IFrame των Εκλογικών Αποτελεσμάτων που έχει υλοποιήσει η Διεύθυνση Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επίσης υπήρχε η δυνατότητα ενημέρωσης των αποτελεσμάτων σε επίπεδο Δήμου και  Δημοτικής Ενότητας.

Ο κ. Ταπατζάς δήλωσε: «Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ | Π.Ε. Ροδόπης διασφαλίσαμε ότι όλα κύλησαν ομαλά την ημέρα των εκλογών, αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα και ταχύτητα κάθε ζήτημα που προέκυπτε, διασφαλίζοντας την έγκαιρη και έγκυρη καταχώρηση και μετάδοση των αποτελεσμάτων. Υπήρξε ετοιμότητα και εμπειρία από όλους τους υπαλλήλους, που ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στα καθήκοντά τους και στις απαιτήσεις της εκλογικής διαδικασίας. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου σε όλους όσους συνέβαλαν ώστε οι εκλογές της 9ης Ιουνίου να διεξαχθούν ομαλά στην Π.Ε. Ροδόπης, φέροντας εις πέρας με επιτυχία και αυτή την εκλογική διαδικασία».

Την ομαλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών διασφάλισε το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood