Τη διάθεση πόρων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από τον Δήμο Κομοτηνής στο βόρειο τμήμα της πόλης, ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Οι παρεμβάσεις του Δήμου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια θα γίνουν στην περιοχή του πεδίου βολής και στην περιοχή του Στρατοπέδου «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΡΑΣΧΟΥ».

Στην περιοχή του πεδίου βολής θα κατασκευαστεί αποστραγγιστική τάφρος από σκυρόδεμα, μήκους 1,5 χιλιομέτρου, ενώ στην περιοχή του Στρατοπέδου θα κατασκευαστούν δύο κανάλια συνολικού μήκους 502 μέτρων.

Με την κατασκευή του έργου θα αντιμετωπιστούν πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώνονται συχνά στις δύο περιοχές κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας και τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε όλο το βόρειο τμήμα της πόλης.

Ο κ. Μέτιος βρέθηκε στην περιοχή του πεδίου βολής μαζί με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και ενημερώθηκαν για τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού του Δήμου Κομοτηνής, Δημήτρη Καρασταύρου.

Την αντιπλημμυρική προστασία της Κομοτηνής χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘ με πόρους 1,3 εκ. € από το ΕΣΠΑ