Την ανάγκη συνέργειας Κυβερνήσεων-Επιμελητηρίων, ανέδειξε ο Ν. Αγγελίδης

"Τα Επιμελητήρια της χώρας διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη βιώσιμων και αποτελεσματικών πολιτικών".
aggelidis20191567238962-696x490

Την “επιτακτική ανάγκη για την καλύτερη και αποτελεσματική οργάνωση των συνδικαλιστικών φορέων”, τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, παρόντος και του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Γιώργου Καρανίκα.

Ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε πως “η ενίσχυση και ο συντονισμός αυτών των φορέων είναι ζωτικής σημασίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, ιδίως σε κρίσιμες μεταβατικές χρονικές περιόδους για την ελληνική οικονομία”.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον “καθοριστικό συμβουλευτικό ρόλο των Επιμελητηρίων στη διαμόρφωση πολιτικών από την Κυβέρνηση”, εξηγώντας: Τα Επιμελητήρια της χώρας διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη βιώσιμων και αποτελεσματικών πολιτικών. Η συμμετοχή των Επιμελητηρίων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων είναι κρίσιμη και απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας. Τα Επιμελητήρια διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Είναι οι φορείς που βρίσκονται πιο κοντά στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, κατανοώντας σε βάθος τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία τους είναι ανεκτίμητες και πρέπει να αξιοποιούνται πληρέστερα από τις Κυβερνήσεις. Μέσω των Επιμελητηρίων η Κυβέρνηση μπορεί να έχει πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες και συμβουλές που θα τη βοηθήσουν να διαμορφώσει πολιτικές που προάγουν την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα Επιμελητήρια πρέπει να συγχρονίζονται με τις εξελίξεις και να μη μένουν πίσω από αυτές. Είναι αναγκαίο να υπάρχει μια συνεχής και ουσιαστική διαβούλευση μεταξύ των Κυβερνήσεων και των Επιμελητηρίων. Μια τέτοια συνεργασία θα επιτρέψει την ανάπτυξη στρατηγικών που όχι μόνο θα αντιμετωπίζουν τις τρέχουσες προκλήσεις, αλλά και θα θέσουν τα θεμέλια για μια μακροπρόθεσμη οικονομική ευημερία. Η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει τη συνεργασία και την ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των Κυβερνήσεων και των Επιμελητηρίων είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης και οικονομικής ανάπτυξης“.

Την ανάγκη συνέργειας Κυβερνήσεων-Επιμελητηρίων, ανέδειξε ο Ν. Αγγελίδης

Καταλήγοντας, σημείωσε: “Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των συνδικαλιστικών φορέων και της Κυβέρνησης με στόχο τη δημιουργία ενός διαφανούς και αποτελεσματικού διαλόγου που θα προάγει την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ανάπτυξη όλων των επιχειρήσεων”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood