Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βεζυργιαννίδης

"Περισσότερα από 360 έργα, ύψους 6,8 δισ. ευρώ, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη του 2030, περιλαμβάνει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την εν λόγω Περιφέρεια, με την Αλεξανδρούπολη να μετατρέπεται ραγδαία σε μια πόλη με ξεχωριστά μεγάλη σημασία, γεωπολιτική και ενεργειακή", σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Βεζυργιαννίδης στους συνομιλητές του στην Αλεξανδρούπολη.
Screenshot_2109

Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Βεζυργιαννίδης συνέχισε τις επαφές του στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, επισκεπτόμενος την πόλη της Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει ιδιαίτερη θέση στην αναπτυξιακή στρατηγική της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα:

Συναντήθηκε με τον τοπικό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο, Λάμπρο Τσιάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές ανάγκες για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην περιοχή δίνοντας έμφαση στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Βεζυργιαννίδης αφού εξήρε το έργο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, διαβεβαίωσε τον κ. Τσιάρα για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης να ενισχύσει τον τομέα της ασφάλειας στην ΑΜΘ και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρος, και ειδικότερα να καλύψει τα κενά στελεχών στον Α.Σ. Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, στο A.T. Σαμοθράκης και στο Τ.Δ.Ε.  Κήπων. Ως προς το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, αυτό βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης και εντάσσεται στα είκοσι έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που θα πραγματοποιηθούν με ΣΔΙΤ. Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο τριάντα ετών, εκ των οποίων τα δύο έτη αφορούν στην κατασκευαστική περίοδο και τα υπόλοιπα, την περίοδο λειτουργίας. Το συνολικό εμβαδό υπόγειων και υπέργειων χώρων κτιρίων και υποδομών περιβάλλοντός χώρου για την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, ανέρχεται στα 4.735 τ.μ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, ο κ. Βεζυργιαννίδης ενημερώθηκε για τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Business Plan) του Λιμένα, συνολικού προϋπολογισμού 18,2 εκατ. ευρώ, και για την υπογραφή της σύμβασης, ύψους 4 εκατ. ευρώ, για το έργο της οδικής σύνδεσης του νέου εμπορικού προβλήτα με τη νέα Περιφερειακή Οδό. Επιπροσθέτως ο κ. Βεζυργιαννίδης ενδιαφέρθηκε για τις δύο μεγάλες επενδύσεις του ΤΑΙΠΕΔ που αναμένεται να κοστίσουν πάνω από 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 αφορούν τις υποδομές σιλό σιτηρών και τον υποστηρικτικό εξοπλισμό λειτουργίας, και τα υπόλοιπα 44,5 τη δημιουργία του ΣΕΜΠΟ και του υποστηρικτικού εξοπλισμού. Ο κ. Βεζυργιαννίδης, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης τονίζοντας: “Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προσδίδει  μεγάλη γεωπολιτική δύναμη αφού μας δίνει τη δυνατότητα να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη σπουδαία γεωγραφία της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, σε αυτόν τον σύνθετο κόσμο στον οποίο ζούμε. Το  λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να κερδίσει κίνηση από τα λιμάνια της Βάρνας και του Μπουργκάς στη Βουλγαρία, και της Κοστάντζας στη Ρουμανία, ενισχύοντας τη διαπεριφερειακή συνεργασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην αλυσίδα των χωρών που συμμετέχουν στη πρωτοβουλία 3Seas”.

Επόμενος σταθμός του κ. Βεζυργιαννίδη ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Ευάγγελο Ρούφο για τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των κτηριακών δομών με χρηματοδότηση 14 εκατομμυρίων ευρώ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. “Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύει στην Υγεία και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί «κορμό» για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και ήδη σχεδιάζεται η περαιτέρω ενίσχυσή του (εξοπλισμός, προσωπικό), ώστε να δουλέψει στον βαθμό που του αξίζει”, σημείωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βεζυργιαννίδης Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βεζυργιαννίδης Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βεζυργιαννίδης Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βεζυργιαννίδης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood