Την αξιοποίηση των κτηνιάτρων που υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους, προτείνει το ΑΚΚΕΛ

Σε συνοριακές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και των νησιών, ενόψει της έλλειψης κτηνιατρικού προσωπικού και του κινδύνου εισόδου στην Ελλάδα των ζωονόσων της πανώλης των χοίρων και της ευλογιάς των προβάτων.
ΑΚΚΕΛ

Με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Βάκης Τσιομπανίδης, προτείνει την άμεση αξιοποίηση των κτηνιάτρων που υπηρετούν τη θητεία τους, ώστε να την υπηρετήσουν σε συνοριακές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και των νησιών ώστε να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες για εξετάσεις ζώων τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κρούσματα πανώλης και ευλογιάς σε Βουλγαρία και Τουρκία και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να νοσήσουν και ζώα σε ελληνικό έδαφος.

Το κείμενο της επιστολής:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ. Το πλήθος των κρουσμάτων με ζωικές ασθένειες σε περιοχές της Τουρκίας και Βουλγαρίας, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, δημιουργούν πολύ σοβαρό κίνδυνο όπως γνωρίζετε, και από το ΑΚΚΕΛ έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί. Η απειλή πανώλης χοίρων βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο μέσα στη Βουλγαρία, και της ευλογιάς προβάτων βρίσκεται στη Σμύρνη, απέναντι από τη Λέσβο. Προτείνουμε την ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπισή του. Ειδικότερα, και με δεδομένη την τεράστια έλλειψη σε κτηνιάτρους που υπάρχει τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και κατά μήκος όλων των συνόρων, χερσαίων και θαλάσσιων, προτείνουμε να συντονιστεί το Υπουργείο σας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έτσι ώστε οι κτηνίατροι που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία να την υπηρετήσουν υπό τη μορφή της κοινωνικής-εθνικής προσφοράς και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη τη βόρεια Ελλάδα όπως επίσης και στις νησιωτικές περιοχές. Με αυτό τον τρόπο θα καλυφθούν οι θέσεις που σήμερα είναι κενές, και ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε έναν εξαιρετικά σοβαρό τομέα όπως προαναφέραμε. Ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood