Η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» εορτάστηκε και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, όπου τελέστηκε δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής όπου αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου ενώ σύντομη ομιλία απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ροδόπης (ΣΑΣΑ), Γιάννης Τζαβδαρτζής. Εν συνεχεία ο ΣΑΣΑ διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση όπου και τιμήθηκε ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Σιδέρης Δολαπτσόγλου “για την πολύτιμη προσφορά του” στον Σύνδεσμο.

Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις έδρες και των υπολοίπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα).

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία αστυνομικών.