Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης η έΣυνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος – η ημέρα έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

“Μια ημέρα μνήμης όλων των συναδέλφων που ταγμένοι στον όρκο που έδωσαν απέναντι στο Σύνταγμα των Ελλήνων, θυσίασαν το υπέρτατο αγαθό της ζωής τους για τη διαφύλαξη των κεκτημένων, των πολιτών της Ελληνικής  Δημοκρατίας”, όπως τονίστηκε.

2 34“Με την εκδήλωση αυτή θα θέλαμε να απονείμουμε φόρο τιμής στη θυσία τους και να υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας απρόσκοπτα παρά τα οποιαδήποτε εμπόδια αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Επίσης πιστεύουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία να πράξει το χρέος της και να αναδείξει το επάγγελμά μας σε επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Τρανή απόδειξη οι τελευταίες άνανδρες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εναντίον της ζωής των εργαζομένων συναδέλφων μας, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσία”, επισήμαναν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. ΡΙΖΟΣ Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ Δημήτριος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. ΔΗΜΟΥΔΗ Ελένη, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Αστυνομικός Διευθυντής  κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος Στρατηγού Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, η Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΕΠ/ΓΟΣ κ. ΔΕΡΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη,  η Πλωτάρχης κ. ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ Ραλλού του Λιμενικού Σώματος, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Αν. Μακ. και Θράκης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. ΝΤΑΣΚΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Έβρου κ. ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ Ανέστης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  κ. ΝΑΖΛΗΣ Βασίλειος, οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Πολίτες.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου ακολούθησε λιτή δεξίωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου GRECOTEL – Εγνατία.