Τηλεδιάσκεψη Χαρίτου με επαγγελματίες της Ροδόπης: Επιτακτική ανάγκη άμεσης ρευστότητας και οικονομικής στήριξης

Ο Βουλευτής άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους των φορέων της αγοράς, που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους καθώς μένουν χωρίς οικονομική στήριξη στο δεύτερο lockdown από την κυβέρνηση, ενώ ακόμη δεν έχουν κλείσει οι πληγές από το πρώτο lockdown.
Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου τηλεδιάσκεψη ΟΕΒΕΣ,Εμπορικός Σύλλογος, Σωματείο Καφεποτοπωλών Ροδόπης (2)

Τις σοβαρές επιπτώσεις του δεύτερου lockdown στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα της περιοχής μας, συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ανέστη Βαφειάδη, την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, και τον Πρόεδρο του Σωματείου Καφεποτοπωλών Σπύρο Θυμικιώτη.

Ο Βουλευτής άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους των φορέων της αγοράς, που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους καθώς μένουν χωρίς οικονομική στήριξη στο δεύτερο lockdown από την κυβέρνηση, ενώ ακόμη δεν έχουν κλείσει οι πληγές από το πρώτο lockdown.

Στη συζήτηση τονίστηκε ότι οι επαγγελματίες δεν έχουν ανάγκη από νέο δανεισμό, αλλά από άμεση ρευστότητα και οικονομική στήριξη.

Ούτε αποτελεί λύση η μετάθεση μέρους των υποχρεώσεων για μερικούς μήνες, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

“Αυτά τα μέτρα δεν εξασφαλίζουν την επιβίωση για τη μικρή επιχειρηματικότητα, γι’ αυτό οι εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς εξέφρασαν την αγωνία τους ότι μετά το δεύτερο lockdown πολλοί επαγγελματίες θα βρεθούν σε αδυναμία να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους”, τονίζει ο Δημήτρης Χαρίτου.

Με μεγαλύτερη ένταση τέθηκε από τους εκπροσώπους των επαγγελματιών το πλήγμα που δέχεται ο κλάδος της εστίασης, που στο νομό Ροδόπης απαριθμεί πολλές εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ έγινε αναφορά και στις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που δέχονται οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τα supermarket, όπου πωλούνται αγαθά που δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες των τροφίμων και πρώτης ανάγκης.

Ο Βουλευτής αφού ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για την ενημέρωση, παρουσίασε τις δέσμες μέτρων που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων και της οικονομίας:

  • Άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για να εξασφαλιστεί η ρευστότητα για τους επαγγελματίες.
  • Για τις επιχειρήσεις που είναι σε αναστολή, την κάλυψη του μισθολογικού και του ασφαλιστικού κόστους.
  • Μόνιμες ρυθμίσεις, όπως μείωση 50% προκαταβολής φόρου, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ από 13% στο 6% στην εστίαση.
  • Ειδικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ στήριξης της εστίασης.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι “η οικονομική ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων που πλήττονται σήμερα, με το εισόδημα αλληλεγγύης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της κοινωνικής διάστασης θα συμβάλλει και στην τόνωση της ζήτησης”.

Ο Δημήτρης Χαρίτου πρόκειται να αναδείξει τα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες.

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood