Στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσαν οι Δ.Ε.Ε.Π. Θράκης της ΝΔ, και πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Υπουργού  Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και θέμα την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας covid και την οικονομική ανάπτυξη της Θράκης, συμμετείχαν ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Γιώργος Στεργίου, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, βουλευτές της περιοχής,  ο Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων Άκης Μπάφας, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, οι Πρόεδροι των Δ.Ε.Ε.Π  Ξάνθης και Έβρου, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αρμόδια για τα περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου.

3b4f2939 111271836 293218238789636 1355762131425716511 oΟι επιχειρηματίες της Ροδόπης οι οποίοι συμμετείχαν, ήταν οι Ιάκωβος Φραντζής, Γεώργιος Βολουδάκης, Θεόδωρος Μανίτσας και Ερόλ Αμέτ.

b5985064 fotografia 1Η συζήτηση που διεξήχθη στόχευε την ουσία της καθημερινότητας της οικονομικής ζωής της Θράκης, τόσο πριν όσο και κατά την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, πέραν των άλλων, αναλύθηκαν και τα ιδιαίτερα οφέλη από τις πρόσφατες πολύ σημαντικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την περιοχή. Τονίστηκε, μάλιστα, από όλους τους μετέχοντες, η ιδιαίτερη σημασία της πρόσφατης απόφασης περί απόδοσης της επιδότησης του μισθολογικού κόστους στις δικαιούμενες επιχειρήσεις, ενός ζητήματος που αποτελούσε πάγιο αίτημα των οικονομικών φορέων της Θράκης. Απόφαση, η οποία σαν άμεση οικονομική ωφέλεια, αποτελεί τη βάση του αναπτυξιακού σχεδίου της Κυβέρνησης.

Ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τη Θράκη, στο οποίο καλείται να συνδράμει καθοριστικά, η νέα διακομματική επιτροπή η οποία συστήθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, υπό την Προεδρία της ομόφωνα εκλεγείσας, Ντόρας Μπακογιάννη. Στόχο της επιτροπής, θα αποτελέσει η πρόταση των θεσμικών μέτρων τα οποία θα πρέπει να ληφθούν, και τα οποία σε συνεργασία με τα υπάρχοντα αναπτυξιακά εργαλεία, θα έχουν ένα σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα, βοηθώντας την περιοχή να γυρίσει σελίδα.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα εργαλεία στήριξης της επιχειρηματικότητας και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, στη δυνατότητα λήψης στοχευμένων αναπτυξιακών μέτρων σε γεωγραφικές περιοχές όπως η Θράκη και δεσμεύτηκε πως θα επισκεφτεί το Σεπτέμβριο την περιοχή, για να συζητήσει  διεξοδικά τα  θέματα  της αρμοδιότητάς του με τους τοπικούς φορείς.