Τηλεδιασκέψεις με τις διοικήσεις του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου και του Πανθρακικού Εθνικού Σταδίου Κομοτηνής, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της σειράς επαφών που έχει τις τελευταίες ημέρες με τους επικεφαλής των αθλητικών υποδομών οι οποίες εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (έχουν προηγηθεί εκείνες με τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης–Καυτανζογλείου, Λάρισας, Ηρακλείου, Χανίων, Πάτρας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Ναυπάκτου, και με το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας).

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνεχάρη τους προέδρους των δύο αθλητικών κέντρων, Δημήτρη Μιχαλιά και Βασίλη Γαβριηλίδη αντίστοιχα, καθώς και τα μέλη των διοικήσεων, τακτικά και αναπληρωματικά, τα οποία εργάζονται επαγγελματικά και με συνέπεια τιμώντας την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και τη δική του, αφήνοντας θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία με τη δραστηριότητα και τη διαχείριση των αθλητικών υποδομών.

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα γρήγορα αντανακλαστικά του Υφυπουργείου και στη σειρά των προληπτικών ενεργειών που έγιναν προτού καν κλιμακωθεί στη χώρα μας ο Covid-19, όπως απολυμάνσεις εγκαταστάσεων, επιστολή σε Δήμους να πράξουν το ίδιο, πρόβλεψη για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, μέριμνα εξαίρεσης των προετοιμαζόμενων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα μέτρα απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων προτού καν να το ζητήσει η ΔΟΕ.

Ο κ. Αυγενάκης, ζήτησε από τους συνομιλητές του “την ίδια επαγρύπνηση και ταχύτατα αντανακλαστικά από όλους μόλις επιτραπεί η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα”.

Την ίδια ώρα, με σύνθημα «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», ο Υφυπουργός Αθλητισμού επεξεργάζεται πακέτο δράσεων που αφορούν στις αθλητικές υποδομές μόλις ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό καταστεί νικηφόρος. Επ’ αυτών ζητήθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις από τις διοικήσεις των δύο αθλητικών κέντρων, προκειμένου οι εγκαταστάσεις τους να αναβαθμιστούν περαιτέρω προς όφελος της αθλητικής οικογένειας, και να «ανοίξουν» περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε και τις διαδικτυακές καμπάνιες του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείο Αθλητισμού, που προωθούν τις βασικές αρχές του αθλητισμού, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, τις δράσεις αιμοδοσίας ανά την επικράτεια, αλλά και τις δημοπρασίες αθλητικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας που ξεκίνησαν με τη φανέλα του Νίκου Γκάλη και τα γάντια του Μιχάλη Ζαμπίδη και θα συνεχιστούν με αντικείμενα των Κακλαμανάκη, Πετρούνια, Τσιτσιπά, Σάκκαρη κ.ά. – τα έσοδα από τις δημοπρασίες θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό.

Αναφορά ακόμη έγινε και στη συμφωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση για τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων. Στο Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής και στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου αντιστοιχούν από οκτώ θέσεις, που προφανώς θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αποδοτικότερη λειτουργία τους.

Οι διοικήσεις των δύο αθλητικών κέντρων μετέφεραν τη “μεγάλη ικανοποίηση των τοπικών αθλητικών κοινοτήτων για την ένταξη όλων των φορέων τους στα Μέτρα Στήριξης για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα”, και στάθηκαν στο γεγονός ότι “για πρώτη φορά η Πολιτεία δείχνει τέτοια άμεση μέριμνα”, ενώ εξήραν και “την αποτελεσματικότητα, γενικότερα, των μέτρων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού”.