Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη τη χώρα, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο από τους ειδικούς μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, αν και δεν το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει ακόμα σχετική εισήγηση των ειδικών.

“Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων”, ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας όμως ότι εν όψει της έξαρσης της πανδημίας, αναμένονται εκ νέου οι εισηγήσεις των ειδικών. Όπως είπε η υπουργός, από την αρχή της κρίσης η κυβέρνησης ακούει τους ειδικούς και οι ειδικοί δεν έχουν συστήσει ακόμα κλείσιμο των δημοτικών, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάτω από το 1% των νηπιαγωγείων και δημοτικών είναι σε πλήρη αναστολή (συγκεκριμένα, ποσοστό 0,9365%), ενώ τα σχολικά τμήματα σε μερική αναστολή ανέρχονται σε ποσοστό 0,6682%.

Από την πλευρά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία αν τις επόμενες μέρες δεν μειωθούν τα κρούσματα.

Μητσοτάκης: Μαζικά τεστ κορωνοϊού σε Γυμνάσια και Λύκεια πριν ανοίξουν

Τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις 30 Νοεμβρίου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός χθες, από το βήμα της Βουλής. «Δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε – και ίσως να μην είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή – να κάνουμε μαζικά τεστ στα σχολεία. Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.