Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου παρακολούθησε με τον τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα εκπροσωπώντας την Κ.Ο. του κόμματος, την τελική φάση της εθνικής διακλαδικής τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2019», που πραγματοποιήθηκε χθες στο πεδίο ασκήσεων «Αετός» στο νομό Έβρου. Τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μια καλά σχεδιασμένη στρατιωτική επιχείρηση συνδυασμένης ανάπτυξης όλων των κλάδων του στρατού, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Γεγονός για το οποίο εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στις χιλιάδες άνδρες και γυναίκες στρατιωτικούς που πήραν μέρος στη άσκηση, και βέβαια στην ηγεσία και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρίτου ανέφερε: «Σήμερα η χώρα μας έχει τη δυνατότητα, με μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια, να διεκδικεί και να κατοχυρώνει τη θέση και το ρόλο της στη διεθνή σκηνή. Ως μια χώρα φιλειρηνική, που τηρεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις, και για αυτό έχει τη δύναμη να απαιτεί να γίνονται αυτά σεβαστά και από τους γείτονές της. Να ισχυροποιεί τη γεωστρατηγική θέση της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, ώστε να μπορεί να υπερασπισθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Φύγαμε από το χώρο της άσκησης με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ με τις καλύτερες εντυπώσεις, συγχαίροντας την ηγεσία του στρατού και τους επιτελείς που εκτέλεσαν αυτήν την πράγματι μεγάλη άσκηση».