Τι να προσέξετε αν πρόκειται να κάνετε προγραμματισμένο χειρουργείο

Πρέπει σαφώς να έχετε προετοιμαστεί καλά για τη διαδικασία ώστε να καταφέρετε να περιορίσετε τις ανησυχίες σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.
b737104f-1bf5-407c-af5c-38a97c67d30f

Μια χειρουργική επέμβαση, είτε πρόκειται για κάποιο μεγάλο, περίπλοκο χειρουργείο, είτε για κάτι πιο απλό, όπως επεμβάσεις ρουτίνας ή μια λαπαροσκοπική ινομυωματεκτομή, είναι μια διαδικασία που προκαλεί στρες και απαιτεί προετοιμασία.

Ακολουθούν τρεις βασικές σκέψεις που πρέπει να έχετε κατά νου καθώς πλησιάζει το προγραμματισμένο χειρουργείο σας.

Προεγχειρητικός έλεγχος

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση οι γιατροί συνήθως ζητούν μια σειρά από προεγχειρητικές εξετάσεις για να διασφαλίσουν διάφορα θέματα υγείας. Αυτές οι εξετάσεις μπορεί να κυμαίνονται από εξετάσεις αίματος έως πιο συγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ ανάλογα με τη φύση της χειρουργικής επέμβασης. Αυτές οι εξετάσεις είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης της υγείας σας και τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη χειρουργική επέμβαση ή την ανάρρωσή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ολοκληρώσει όλες αυτές τις εξετάσεις στο σύγχρονο διαγνωστικό κέντρο της Bio-Merimna στα Άνω Λιόσια, έγκαιρα, για να αφήσετε στον χειρουργό σας αρκετό χρόνο για να εξετάσει τα αποτελέσματα. Η ειλικρινής και ανοιχτή επικοινωνία με τον γιατρό σας είναι απαραίτητη. Συζητήστε τις ανησυχίες σας, το ιατρικό ιστορικό, αν έχετε αλλεργίες ή αν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή. 

Ασφαλής μεταφορά

Οι ασθενείς συνήθως δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν οι ίδιοι στο σπίτι μετά την επέμβαση, δεδομένης της πιθανής σωματικής εξάντλησης ή των πιθανών παρενεργειών της αναισθησίας. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να κανονίσετε τη μεταφορά σας από και προς το νοσοκομείο. Καλέστε έναν έμπιστο φίλο, ένα μέλος της οικογένειας. για να σας βοηθήσει σε αυτό. Αν δεν διαθέτετε κατάλληλο, άνετο όχημα, μπορείτε πάντα να εμπιστευτείτε το rent-car.gr ή να καλέσετε ένα ραδιοταξί. Δεν θα πρέπει να διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάρρωσής σας, και έτσι θα αποφύγετε την πίεση και το περιττό άγχος.

Μετεγχειρητική ανάρρωση

Η προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει και το μετά ​​από την παραμονή στο νοσοκομείο. Εξετάστε εκ των προτέρων τις μετεγχειρητικές σας ανάγκες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ήσυχο, άνετο χώρο, για ανάκαμψη. Προμηθευτείτε εύκολα στο μαγείρεμα γεύματα, ή ετοιμάστε γεύματα κατάψυξης έγκαιρα για να διευκολύνετε τη μετεγχειρητική σας περίοδο.

Είναι απαραίτητο να καταλάβετε τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την ανάκαμψή σας. Συζητήστε με τον χειρουργό σας σχετικά με τα πιθανά συμπτώματα, τα απαραίτητα φάρμακα, τους σωματικούς περιορισμούς, τα απαιτούμενα ραντεβού παρακολούθησης, και πώς να αναγνωρίσετε πιθανές επιπλοκές. Ανάλογα με την επέμβαση μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια σε βασικές εργασίες. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα μεταξύ της οικογένειας και των φίλων για υποστήριξη.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood