Αύριο Μεγάλη Δευτέρα 13/4 αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του ιού στον οικισμό Ρομά του Δροσερού Ξάνθης, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των – τριακοσίων περίπου – δειγματοληπτικών ελέγχων που ξεκίνησαν να γίνονται σήμερα στον οικισμό.

Εξάλλου στο δημαρχείο Ξάνθης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων, υπό τον τον κ. Χαρδαλιά που βρέθηκε εκτάκτως στην περιοχή.

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός έκανε λόγο για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ υπογράμμισε ότι στον οικισμό του Δροσερού διαμένουν πάνω από 5.000 κάτοικοι για τους οποίους ο Δήμος επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα. Τόνισε ακόμα ότι “ο Δήμος είναι καθ’ όλα έτοιμος να συνδράμει, με κάθε μέσο και τρόπο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού μετά τη λήψη των μέτρων που θα αποφασιστούν”. Σημείωσε επίσης ότι “μόλις πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας του Δήμου διένειμαν επτακόσια δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και ατομικής φροντίδας σε κατοίκους του οικισμού”, και ότι “τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και νέα διανομή τροφίμων και ειδών ατομικής φροντίδας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ