Τριάντα δύο μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το inkomotini.news φιλοξενεί την Κατερίνα Ιωαννίδου· αντιδήμαρχο διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Ροδόπης με τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Η κ. Ιωαννίδου δέχτηκε 6+1 ερωτήσεις μας, και μας απάντησε αρκούντως περιεκτικά.

  • Μια πετυχημένη θητεία στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης, ολοκληρώνεται με μια πετυχημένη θητεία ως αντιδήμαρχος. Πως τιτλοφορείτε τη μέχρι σήμερα αυτή διαδρομή;

Koυραστική, επίπονη και συνάμα απολαυστική. Η επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα θέλει θυσίες, υπομονή και επιμονή. Σε αυτή τη διαδρομή έως τώρα κατάφερα πολλά με τη βοήθεια των συνεργατών μου, έκανα όμως και λάθη. Λάθη τα οποία τα κοίταξα κατάματα, με στόχο να μην τα επαναλάβω. Πλέον, όντας ακόμη πιο ώριμη, έχοντας συλλέξει πολύτιμα μαθήματα, αισθάνομαι απόλυτα έτοιμη να συνδράμω στο έργο της Περιφέρειας μας.

  • Τι πιστεύετε για την επαύριο της παράταξης με την οποία εκλεχθήκατε;

Δε θα κάνω προβλέψεις. Οι δημότες της Κομοτηνής θα κρίνουν, θα επιβραβεύσουν ή θα απορρίψουν. Το δικό μου βλέμμα πια έχει «περιφερειακό προσανατολισμό», παρά το γεγονός ότι έως και τις 30 Αυγούστου 2019 θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους δημότες ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής.

  • Από τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης, στον δεύτερο. Πως προέκυψε;

Είναι η φυσική εξέλιξη για έναν αυτοδιοικητικό.

  • Πολύς λόγος γίνεται για τον σημερινό ρόλο των κομμάτων και των όσων αυτά πρεσβεύουν στις “πιο πολιτικές” εκλογές, στις Περιφέρειες. Ποια είναι η γνώμη σας;

Θα διαφωνήσω. Οι περιφερειακές εκλογές έχουν μία κομματική μυρωδιά…αλλά πλέον ο κόσμος ψηφίζει πρόσωπα. Έχουμε φύγει (ευτυχώς) από την εποχή του φανατισμού, που ο κόσμος λογομαχούσε στα καφενεία. Ελπίζω λοιπόν το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να απαρτίζετε από ανθρώπους με ήθος και όραμα για να δουλέψουν με πάθος, διεκδικώντας από το Αθηνοκεντρικό κράτος το κομμάτι της ανάπτυξης που αναλογεί στην πολύπαθη και φτωχή Περιφέρεια μας. Και φυσικά θα ήθελα να είμαι και εγώ μέρος αυτής της δυναμικής ομάδας.

  • Με μια πρόχειρη έστω ματιά στα ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου αλλά και στα παραπολιτικά διαδραματιζόμενα, καταλαβαίνει κανείς οτι η “Περιφερειακή Αναγέννηση” επλήγη ανεπανόρθωτα από αλλεπάλληλα γεγονότα με ευθύνη προφανώς πολλών. Αποτέλεσμα, η παράταξη να δώσει τη σκυτάλη στη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”. Πολλοί μιλάνε για συμφέροντα, ανίερες συμμαχίες, εγωισμούς κλπ, επί δικαίων και αδίκων, που “γέννησαν” το “αντάρτικο” σχήμα της “Περιφερειακής Σύνθεσης”. Ποια είναι η δική σας θέση;

Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Όσο αναφορά τις ίντριγκες και τις ανίερες συμμαχίες, αυτές δεν αφορούν ούτε εμένα, ούτε την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση». Είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας, που είναι να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που έχει ήδη δρομολογηθεί . Στην πολιτική και στην κοινωνία πρέπει να προτάσσουμε το «εμείς». «Εμείς» λοιπόν θα προχωρήσουμε με μπροστά, με ήθος και πρόγραμμα μαζί με τους συντοπίτες μας και θα πετύχουμε μία μεγάλη εκλογική νίκη, άλλα κυριότερα, στο τέλος της επόμενης τετραετίας θα έχουμε την μεγάλη χαρά και ευλογία, να έχουμε μετρήσιμα αναπτυξιακά αποτελέσματα.

  • Αν μετά τις εκλογές σας ανατεθεί διοικητικός ρόλος, σε ποιους τομείς θα δώσετε έμφαση;

Μετά τις εκλογές, θα ήθελα να ασχοληθώ και να «δημιουργήσω» το τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας, προσελκύοντας επισκέπτες και κάνοντας γνωστή την Περιφέρεια μας και τις ομορφιές της στην ευρύτερη περιοχή. Χρειαζόμαστε εισροή ρευστότητας στην περιοχή μας, και μέσα από το οργανωμένο τουριστικό προϊόν, που εμείς θα επιλέξουμε, όπως για παράδειγμα «φυσιολατρικός τουρισμός», ή «δρομικός τουρισμός», κτλ κτλ θα μας δοθεί αυτή η ένεση ρευστότητας. Η εισροή επισκεπτών θα οδηγήσει και στην σταδιακή βελτίωση των υποδομών και σε μια οικονομική κινητικότητα στην αγορά. Βέβαια δεν είναι κάτι που γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Με πρόγραμμα όμως, συνέργειες, συνεργασίες και προσήλωση μπορούν να γίνουν τα πρώτα πολύ θετικά βήματα, των οποίων τα αποτελέσματα θα είναι μετρήσιμα. Μου αρέσουν οι αριθμοί και πιστεύω πως ο καθένας μας κρίνεται εκ τους αποτελέσματος και όχι βάσει της προσπάθειας που έχει καταβάλλει. Και οι αριθμοί δε λένε ποτέ ψέμματα.

  • Γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, επιχειρηματίας, δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος, ασημένια και χάλκινη πρωταθλήτρια μαχητικών τεχνών…! Πείτε μας το μυστικό που κρύβετε…

Να σας πω βέβαια ότι οι 24 ώρες της ημέρας είναι αρκετές για να μπορώ να ασχολούμαι με τα κοινά, αλλά και να είμαι μητέρα στα παιδιά μου, αφεντικό στην επιχείρηση μου και χαρούμενος άνθρωπος με φίλους και κοινωνική ζωή. Το μυστικό είναι να έχεις ψυχική ηρεμία, η οποία προέρχεται από την ήσυχη συνείδηση, από την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι την ανθρώπινη φύση και να συγχωρείς τους ανθρώπους, από την ευγνωμοσύνη που νιώθεις κάθε πρωί που ανοίγεις τα μάτια σου.