Τι λέει ο πρώτος Έλληνας πιλότος που πέταξε με Rafale

Τι λέει ο πρώτος Έλληνας πιλότος που πέταξε με Rafale.
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ RAFALE
Τι λέει ο πρώτος Έλληνας πιλότος που πέταξε με Rafale.
Ο επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας, ιπτάμενος ως πριν από έναν χρόνο με F-16 block 52, έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλο αριθμό αναμετρήσεων στον αέρα με τουρκικά μαχητικά, είναι ο πρώτος Έλληνας πιλότος που πέταξε με RAFALE.
“Έχω πετάξει στην πίσω θέση ενός τέτοιου αεροσκάφους στην άσκηση “ΝΑΤΟ Tiger” το 2015, στο Ικόνιο της Τουρκίας και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι τις δυνατότητές του. Αποτελεί μία εξαιρετική πτητική πλατφόρμα, έχει εξαιρετική ευελιξία, εξαιρετική περίσσεια ισχύος. Σε επίπεδο εξοπλισμού το Rafale διαθέτει τα πιο εξελιγμένα βλήματα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους στον κόσμο, τα Meteor* και SCALP. Το Meteor έχει εμβέλεια 100 χλμ σύμφωνα με τον κατασκευαστή του και αποτρέπει οποιαδήποτε πιθανότητα διαφυγής στον στόχο του. Αλλάζουν άρδην οι ισορροπίες σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Στην ουσία η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν θα αποτελεί παράγοντα, απλά στόχο για την ελληνική πολεμική αεροπορία.
*To βλήμα meteor θεωρείται “state of the art” όσον αφορά την κινηματική απόδοσή του. Έχει διπλάσια “no escape zone” από το ΑMRAAM, και μάλιστα είναι “throttable”, που σημαίνει ότι μπορεί να αυξομειώνει ταχύτητα. Σε συνεργασία με το link του αεροσκάφους μπορεί να εκτελέσει τις πιο περίπλοκες τροχιές. Με δυο λόγια, όποιος Τούρκος είναι απέναντι, απλά αποτελεί στόχο.
Με στοιχεία από newpost.gr
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood