Η αγορά των ακινήτων ειδικά αυτήν την περίοδο είναι πολύ ζωντανή, αφού σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η πανδημία έδωσε μεγάλη ώθηση στην επένδυση σε αγορές ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε αναζήτηση κάποιου μεσίτη που θα ακούσει τις ανάγκες τους και θα ανταποκριθεί σε αυτές, αφού θα τους κάνει τις ιδανικές προτάσεις.

Φυσικά, υπάρχουν κάποια στοιχεία που κάνουν έναν επαγγελματία να ξεχωρίζει, πριν καν υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά:

  1. Επικοινωνιακές δεξιότητες

Κι όμως, δεν πρέπει να θεωρείται κάτι δεδομένο. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες σε μεγάλο βαθμό είναι ένα έμφυτο στοιχείο, όμως κάθε επαγγελματίας ξεχωριστά, όσο εργάζεται πάνω στον τομέα του, τις αναπτύσσει σε διαφορετικό βαθμό. Αυτοί που φροντίζουν να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή τριβή με τον κόσμο και να φέρνουν εις πέρας tasks που στηρίζονται στην επικοινωνία τους με δυνητικούς πελάτες και συνεργάτες, είναι και αυτοί που έχουν κέρδος σε επικοινωνιακές δεξιότητες. Ευγένεια, πειθώ και κατανόηση είναι χαρακτηριστικά – κλειδιά στην επικοινωνία, και στην περίπτωση έλλειψής τους, αφαιρούν αρκετούς «πόντους» αξιοπιστίας από τον εκάστοτε επαγγελματία.

  1. Διαρκής ενημέρωση

Δεν νοείται μεσίτης που να μη γνωρίζει τις τελευταίες «τάσεις» στην αγορά ακινήτων, όταν μάλιστα αυτές γίνονται και θέμα της επικαιρότητας σε ειδησεογραφικά sites. Η συνεχώς ρευστή κατάσταση της συγκεκριμένης αγοράς, με τις ιδιαιτερότητές της λόγω των νέων δεδομένων (πανδημία, Airbnb κλπ) πρέπει να χαρτογραφείται διαρκώς. Πώς άλλωστε μπορεί να εμπιστευτεί ένας πελάτης κάποιον μεσίτη που δεν μπορεί να τον κατευθύνει κατάλληλα;

  1. Γνώση των απαραίτητων εργαλείων

Η δουλειά του μεσίτη εύκολα γίνεται χαοτική, όταν έχει να διαχειριστεί πληθώρα πελατών και αιτημάτων. Για την αποφυγή αυτού του χάους υπάρχουν κάποια αναγκαία εργαλεία που κάθε μεσίτης έχει υπόψη του, και πρέπει να χρησιμοποιεί. Το σημαντικότερο που μπορούμε να αναφέρουμε είναι το μεσιτικό πρόγραμμα https://www.ilist.gr/ CRM, το οποίο δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης πολλαπλών tasks και επαφών. Με την επένδυση σε μεσιτικό CRM , ο μεσίτης ξεχωρίζει για τη σωστή κατανομή χρόνου που κάνει στην εργασία του, όπως και για τα γρήγορα αντανακλαστικά του σε αιτήματα πελατών. Αυτή η δυνατότητα δίνει ώθηση και στην επικοινωνία του μεσίτη με τον πελάτη, αφού διευκολύνει και επισπεύδει τις όποιες αναγκαίες εργασίες μεταξύ τους.

Η δουλειά του μεσίτη για να είναι πετυχημένη πρέπει να στηρίζεται στην επικοινωνία και την πληροφορία. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εμφανή εκ πρώτης όψεως σε έναν επαγγελματία, και για αυτόν τον λόγο κάνουν κάποιον αξιόπιστο, χωρίς να έχει δώσει ακόμα αποτελέσματα.