Αρκετοί είναι οι αναγνώστες μας, οι οποίοι μας απευθύνουν ερωτήματα σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας από σήμερα, 1 Ιουνίου, μέχρι τη Δευτέρα, 15 του μηνός.

Οι δύο χώρες, Ελλάδα και Βουλγαρία, ξεκινούν την άρση των περιοριστικών μέτρων με διαφορετικούς ρυθμούς και ως εκ τούτου έχει δημιουργηθεί μια σχετική σύγχυση.

Βάσει της πληροφόρησης που άντλησε το inkomotini.news, για όσους μετακινούνται από και προς τη Βουλγαρία, μέσω του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, ισχύουν τα εξής:

1) Από σήμερα Δευτέρα, 1 Ιουνίου, από τη βουλγαρική πλευρά αίρονται οι περιορισμοί που ίσχυαν το προηγούμενο διάστημα και, ως εκ τούτου, η μετακίνηση από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία γίνεται ελεύθερα, χωρίς την υποχρέωση για κατ’ οίκον περιορισμό του μετακινούμενου (καραντίνα).
2) Η ελληνική πλευρά θα άρει πλήρως τους περιορισμούς – για όσους εισέρχονται από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα – από τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου.
3) Κατά το διάστημα από 1 έως 15 Ιουνίου, οι εισερχόμενοι από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα θα υποχρεούνται σε κατ’ οίκον περιορισμό (καραντίνα) για μία εβδομάδα.
4) Εξαιρούνται από την καραντίνα της περίπτ. 3 και επομένως μπορούν από σήμερα να εισέρχονται ελεύθερα στην Ελλάδα, μόνο οι επαγγελματίες.

4034f4c2 nymfaia

Συμπερασματικά, όσοι μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους, μπορούν από σήμερα, 1 Ιουνίου, να περνούν ελεύθερα από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, προς τις δύο κατευθύνσεις. Οι λοιποί μετακινούμενοι από την Ελλάδα μπορούν μεν να εισέλθουν ελεύθερα στη Βουλγαρία, αλλά εφόσον επιστρέψουν πριν από τη 15η Ιουνίου, θα υποχρεωθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 7 ημέρες.