Σε συνέδριο με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη μετά την πανδημία του κορωνοϊού, που συνδιοργάνωσαν στην Πάτρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η εφημερίδα “Πελοπόννησος”, συμμετείχε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανέπτυξε τη “θεσμική κατοχύρωση της περιφερειακής ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη θέσπιση του άρθρου 174 της Σύμβασης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης” που είχε προτείνει μαζί με τη Μαριέττα Γιαννάκου ως εκπρόσωπος της Ελλάδας το 2001 στη Συνέλευση για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, όπου προβλέφθηκε “η προστασία των υποβαθμισμένων, αγροτικών, ορεινών, νησιωτικών και ακριτικών περιοχών”. Κάτι που είχε προβλεφθεί και σε συνταγματικό επίπεδο με το άρθρο 106 του Ελληνικού Συντάγματος που ο ίδιος είχε την ευκαιρία να συζητήσει και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος το 2019.

Τι είπε σε συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη, ο Ευρ. ΣτυλιανίδηςΑκόμη ο βουλευτής της Ροδόπης ανέπτυξε τη “χρήση των νέων τεχνολογιών ως αποτέλεσμα της υγειονομικής καραντίνας, όπως την τηλεϊατρική, την τηλεκπαίδευση, την τηλεργασία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την τεχνητή νοημοσύνη, το ηλεκτρονικό εμπόριο κλπ”.

Τι είπε σε συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη, ο Ευρ. ΣτυλιανίδηςΑκόμη, έμφαση έδωσε σε μια “εθνική στρατηγική διατροφικής αυτάρκειας που ξαναβγάζει μπροστά την αξία του πρωτογενούς τομέα”. Συγκεκριμένα μίλησε για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, για τη γεωργία ακρίβειας, για τη συμβολαιακή γεωργία και “το συντονιστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις στη μείωση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητας”, και για την πολιτική υδροοικονομίας “που μπορεί να αναδείξει τα πολλά ελληνικά νερά σε πολυτιμότερο και πιο κερδοφόρο αγαθό από την ενέργεια”. Τέλος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έκλεισε τη τοποθέτηση του με το αισιόδοξο μήνυμα, ότι “η κρίση, όσο σκληρή και αν είναι, κρύβει μέσα της για την Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία δε δικαιούμαστε να την αφήσουμε αναξιοποίητη”.