Τι είπαν για μεταναστευτικό-προσφυγικό, Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης, στη σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες

"Δεν μεγεθύνουμε το πρόβλημα αλλά δεν το υποτιμούμε κιόλας. Ποσοτικά, δεν είναι μεγάλο το ζήτημα".
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ 18-11-2019

«Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί άλλη πολιτική. Αλλάξαμε τον νόμο για το άσυλο και τον κάναμε πιο αυστηρό. Ακολουθούμε διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων. Προχωράμε στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ώστε να ελέγχουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους Περιφερειάρχες της χώρας. «Δεν μεγεθύνουμε το πρόβλημα αλλά δεν το υποτιμούμε κιόλας», πρόσθεσε, και ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να δείξουν αλληλεγγύη προς τα νησιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας».

Με τη σειρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ποσοτικά, δεν είναι μεγάλο το ζήτημα. Κυρίως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες είναι και αισθάνονται ασφαλείς». Συμπλήρωσε δε ότι προσλαμβάνονται τετρακόσιοι συνοριοφύλακες στον Έβρο, πεντακόσιοι νέοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες ασύλου των νησιών και της ενδοχώρας, και οκτακόσια άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των κέντρων.

Σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αλληλεγγύη μετά από τους βουλευτές του και από τους περιφερειάρχες της ΝΔ για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Δεν είναι οι ίδιοι που προεκλογικά μαζί με τον κ. Μητσοτάκη έκαναν ανένδοτο κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “η μετεγκατάσταση προσφύγων από τα νησιά δεν είναι λύση”; Για πολλοστή φορά, παρά την εγκληματική καθυστέρηση που οδήγησε την κατάσταση στο προσφυγικό στο σημερινό μπάχαλο, καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην πραγματικότητα».

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood