Νέους και νέες από τον οικισμό Κοσμίου Κομοτηνής που στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βράβευσε ο τοπικός σύλλογος γυναικών – μια ενέργεια που την έχει καθιερώσει την τελευταία σχεδόν δεκαετία συνδυάζοντάς την με την κοπή της Βασιλόπιτας των ημερών με την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής.

Στη λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση, οι προσκεκλημένοι ευχήθηκαν στα παιδιά υγεία και πρόοδο, παραδίδοντάς τους επαίνους και συμβολικά δώρα.

Κατά την κοπή της Βασιλόπιτας της εκδήλωσης, το “φλουρί” βρέθηκε στο κομμάτι του Προέδρου του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος και σχολίασε σχετικά:  

“Μου “χαμογέλασε η τύχη”, είπαν, καθώς το “φλουρί” βρέθηκε στο κομμάτι μου. Εγώ εύχομαι από καρδιάς η τύχη να χαμογελάει συνέχεια στους νέους και στις νέες του Κοσμίου που τιμήσαμε με πολλή χαρά. Εύχομαι να πετύχουν ότι ονειρεύονται και να αποτελέσουν το φωτεινό αύριο του τόπου μας. Συγχαρητήρια στους ίδιους και στις ίδιες για τους κόπους τους, συγχαρητήρια και στις οικογένειές τους, για τον δικό τους μόχθο. Συγχαρητήρια και στον τοπικό σύλλογο γυναικών για την ωραία και περιεκτική εκδήλωση. Καλή χρονιά σε όλους και όλες με υγεία και προκοπή!”.