Τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Ευρ. Στυλιανίδης

Ο κ. Στυλιανίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον Διοικητή της ΔΥΠΑ ώστε να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί η υφιστάμενη κτιριακή υποδομή.
εικόνα_Viber_2023-03-13_16-15-36-375
Τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (τ. ΟΑΕΔ) επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης για να ενημερωθεί για τα ζητήματα εργασίας και ανεργίας του νομού, για τις ανάγκες της τοπικής υπηρεσίας, και για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος συμψηφισμού του 12% επιδότησης εργασίας των τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής, ο προϊστάμενος και τα στελέχη της υπηρεσίας τον ενημέρωσαν τα κάτωθι:
  • από το 2019 μέχρι σήμερα η πραγματική ανεργία στη Ροδόπη μειώθηκε.
  • συνεχίζει να υλοποιείται πρόγραμμα για άτομα 55-67 ετών ώστε να βγουν ομαλά στην σύνταξη.
  • υλοποιείται πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων προεργασίας 18-29 ετών για 150 θέσεις εργασίας οι οποίες όμως για να καλυφθούν χρειάστηκε να απευθυνθεί η υπηρεσία σε πάνω από 1.600 άτομα.
  • υλοποιείται ικανοποιητικά το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας 12% που είχε σταματήσει από το 2010 και ξαναξεκίνησε το 2022. Σήμερα μόνο μέσα στη Ροδόπη τακτοποιήθηκαν ήδη 123 επιχειρήσεις συμψηφίζοντας 23 περίπου εκατομμύρια ευρώ, κάτι που καθαρίζει τη θέση τους δημιουργώντας πρόσβαση και σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, διασώζει θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέες.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον Διοικητή της ΔΥΠΑ ώστε να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί η υφιστάμενη κτιριακή υποδομή για να καταστεί πιο λειτουργική και παράλληλα να στελεχωθεί με πληρότητα η υπηρεσία για να προστατευθεί από την υποστελέχωση που συχνά δημιουργείται λόγω συνταξιοδοτήσεων ή ανεξέλεγκτης κινητικότητας.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τις “φιλότιμες προσπάθειες που έκαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ανταποκριθούν σε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς που εκτάκτως προέκυψε, προκειμένου να στηριχθεί το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood