Τι απαντά η Αγαπηδάκη στον Ιλχάν Αχμέτ για την αποδυνάμωση του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κ.Υ. Κομοτηνής

Ο Ιλχάν Αχμέτ είχε μεταφέρει προς τον υπουργό υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τη διαφωνία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Θράκης για την απόφαση μετακίνησης τριών υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής στο ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. 
ΙΛΧΑΝ-ΑΧΜΕΤ
“Η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ έχει αποδείξει ότι το πρώτιστο κριτήριο για την λήψη αποφάσεων είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Εφόσον διαφοροποιηθεί η σύνθεση του προσωπικού της ειδικότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, ή αλλάξουν τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψη, η απόφαση, και πάλι με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, θα διαφοροποιηθεί αναλόγως”. 
Πρόκειται για το περιεχόμενο της απάντησης της αναπληρώτριας υπουργού υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη στην κοινοβουλευτική αναφορά του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με θέμα την “Αποδυνάμωση του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής”.
Η απάντηση της κ. Αγαπηδάκη
              
Η κοινοβουλευτική αναφορά που είχε καταθέσει ο Ιλχάν Αχμέτ

“Θέμα: «Αποδυνάμωση του Ακτινολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής»

Κύριε Υπουργέ,

Με την από 30/8/2023 απόφαση του Διοικητή της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης, μετακινούνται τρείς υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής, ένας κάθε μήνα, στο ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου του νομού.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Θράκης εκφράζει την αντίθεσή του στην προαναφερθείσα απόφαση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η  κίνηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον επικαλούμενο σχεδιασμό για ενίσχυση του ρόλου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Να επισημανθεί, επίσης ότι υπάρχει επικουρικό προσωπικό στις λίστες για το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, γεγονός που σύμφωνα με τους εργαζομένους αποτελεί την βέλτιστη λύση, καθώς επιλύει το πρόβλημα χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα σε άλλη δομή υγείας.

Κύριε Υπουργέ,

Το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Υγείας Θράκης το οποίο σας επισυνάπτω με την παρούσα αναφορά μου κρίνεται εύλογο, δίκαιο και ρεαλιστικό και εξ αυτού σας ζητώ να εγκύψετε με προσοχή και ευαισθησία πάνω σε αυτό και να το κάνατε αποδεκτό.

Ο αναφέρων βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ”.

Το σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΦΥ Θράκης

“Όχι στην αποδυνάμωση του Ακτινολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής

Στις 30/8/2023 με απόφαση του Διοικητή της 4 ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης, μετακινούνται τρείς υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας Κομοτηνής, ένας κάθε μήνα, στο ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου του νομού.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Θράκης εκφράζει την αντίθεσή του στην προαναφερθείσα απόφαση για τους κάτωθι λόγους:

  1. Το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο τμήμα, με δυνατότητες μέτρησης οστικής πυκνότητας, ακτινογραφιών, υπερήχων και μαστογραφίας.
  2. Η αποδυνάμωση του τμήματος θα προκαλέσει μείωση της δυναμικότητας του εργαστηρίου, με αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση των πολιτών της Κομοτηνής. Συνεπώς οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο ή θα οδηγηθούν στον ιδιωτικό τομέα, όσοι φυσικά μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
  3. Η κίνηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον επικαλούμενο σχεδιασμό για ενίσχυση του ρόλου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της κυβέρνησης. Επίλυση των όποιων προβλημάτων του νοσοκομείου της Κομοτηνής δεν είναι η μετακίνηση προσωπικού από μια δομή που αποδεδειγμένα αποτελεί ανάχωμα. Υπάρχει καταγεγραμμένη η κίνηση του ακτινολογικού τμήματος ως τεκμήριο της θέσης του συλλόγου.
  4. Ο προγραμματισμός των ραντεβού έγινε με βάση το υπάρχον προσωπικό.
  5. Η απόφαση αυτή δεν σέβεται τις όποιες ανάγκες των εργαζομένων καθώς τίθεται σε ισχύ από 1/9/2023. Μέσα σε μία μόλις μέρα πρέπει να προσαρμόσουν τον όποιο σχεδιασμό τους.
  6. Υπάρχει επικουρικό προσωπικό στις λίστες για το Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Αποτελεί την βέλτιστη λύση, καθώς επιλύει το πρόβλημα χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα σε άλλη δομή υγείας.

Καλούμε την διοίκηση της 4 ης ΥΠΕ να επανεξετάσει την απόφασή της, βάση της τεκμηριωμένης θέσης μας.

Προτρέπουμε τον κόσμο της Κομοτηνής να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας που του αρμόζουν.

Ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να πάρει θέση και να μας απαντήσει εάν αυτή η απόφαση συνάδει με τον σχεδιασμό του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, εάν η αποδυνάμωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι μέρος του σχεδιασμού του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος, Αθανασιάδης Αντώνιος

Η Γραμματέας, Μπακιρτζίδου Κωνσταντία”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood