Δικογραφία για παράβαση του άρθρου 148 του Π.Κ. (περί κατασκοπείας) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων), κατά συναυτουργία, σε βάρος δύο Ελλήνων, ο ένας εκ των οποίων έλκει την καταγωγή του από την Κομοτηνή, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Η έρευνα της υπόθεσης διεξήχθη σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο καταγόμενος από την Κομοτηνή εργάζεται σε επιβατηγό πλοίο που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ρόδο-Καστελόριζο, και ο δεύτερος στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η «Δημοκρατική της Ρόδου», ο Κομοτηναίος εργαζόμενος στο πλοίο που εκτελεί δρομολόγια στην άγονη γραμμή Ρόδο-Κατελόριζο αλλά και σε άλλα νησιά, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές κατέγραφαν συστηματικά τις επαφές και τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου στρατιωτικού περιεχομένου στους Τούρκους. Ο έτερος κατηγορούμενος, που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν, είχε επαφές με τον πρώτο και θωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του με τους Τούρκους.
πηγή: protothema.gr
επιμέλεια: inkomotini.news