Θράκη | Έρχεται χειμωνιάτικο διήμερο – Χιόνια σε Ξάνθη και Σαμοθράκη, ίσως και σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Η πρόγνωση του καιρού από τα Καιρικά Νέα Θράκης.
201701261931251942

Για “επιστροφή του χειμώνα το ερχόμενο διήμερο”, κάνουν λόγο τα Καιρικά Νέα Θράκης.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

“Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του νότιου Ιονίου αύριο σταδιακά θα κινηθεί πιο ανατολικά, προς την περιοχή του νότιου Αιγαίου. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν ευνοεί την εκδήλωση πολλών φαινομένων στη Θράκη, εξαιτίας της μεγάλης απόστασης της περιοχής μας από το εν λόγω χαμηλό.

Νομός Έβρου

Το Σάββατο στον νομό Έβρου θα ξεκινήσει με πυκνές νεφώσεις οι οποίες αρχικά θα δίνουν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Από τις προμεσημβρινές ώρες και μετά περιμένουμε κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα οι βροχές σταδιακά να μετατραπούν σε χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης οι οποίες θα εκδηλώνονται μέχρι και αργά το βράδυ. Δεν αποκλείονται χιονοστρώσεις σε αρκετές περιοχές βορειότερα από την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στην Αλεξανδρούπολη τις βραδινές ώρες ίσως εκδηλωθούν νιφαδοπτώσεις-ασθενείς χιονοπτώσεις. Στο νησί της Σαμοθράκης βροχερός καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας, με έντονες χιονοπτώσεις αρχικά σε μεγάλο υψόμετρο, στο όρος Σάος, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα κατέβουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (πιθανόν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια τμήματα του νησιού). Οι βόρειοι άνεμοι θα έχουν ένταση 6-7 bf και πιθανόν στην περιοχή του θρακικού 8-9 bf. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα ξημερώματα της Κυριακής σε όλο τον νομό Έβρου. Την Κυριακή περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα, αλλά με αρκετό κρύο. 

Νομός Ροδόπης

Στον νομό Ροδόπης η μέρα θα ξεκινήσει επίσης με πυκνές νεφώσεις, οι οποίες μέσα στο πρωί θα πρέπει να δώσουν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Από το μεσημέρι περιμένουμε ενίσχυση των βόρειων ανέμων η οποία σταδιακά θα ρίξει τον υδράργυρο, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα οι βροχές στην ορεινή ζώνη να μετατραπούν σε χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα ίσως έχουν έντονο χαρακτήρα (χιονόστρωση 10-15 εκ. κατά μέσο όρο). Όσον αφορά τα πεδινά τμήματα, από τις απογευματινές ώρες και μέχρι το βράδυ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν νιφαδοπτώσεις-ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην Κομοτηνή. Πολύ ισχυροί βοριάδες, εντάσεως 7-8 bf. Βελτίωση του καιρού τα ξημερώματα, ενώ η Κυριακή θα κυλήσει με καλές καιρικές συνθήκες και αισθητό κρύο.

Νομός Ξάνθης-Χρυσούπολη

Στον νομό Ξάνθης-Χρυσούπολη η ημέρα θα ξεκινήσει με πυκνές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει να δώσουν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Από τις μεσημβρινές ώρες περιμένουμε κι εδώ στροφή των ανέμων σε βόρειους με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας. Χιονοπτώσεις αρχικά στην ορεινή ζώνη της Ξάνθης, ενώ όσον αφορά τα πεδινά τμήματα, από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το βράδυ θα εκδηλωθούν νιφαδοπτώσεις-ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην Ξάνθη. Πολύ ισχυροί βοριάδες, εντάσεως 7-8 bf. Βελτίωση του καιρού τα ξημερώματα, ενώ η Κυριακή θα κυλήσει με καλές καιρικές συνθήκες και αισθητό κρύο”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood